Annonce
Tarm

Solgården bliver i familien: Ny forstander er bror til Kristian Andersen

Søren Andersen tiltræder som forstander den 1. januar. Foto: Solgården
49-årige Søren Andersen er ansat som forstander på Solgården i Tarm. Han har selv haft tre børn på skolen, og så er han i øvrigt bror til Kristian Andersen, der gennem en del år var forstander på Solgården.
Annonce

TARM: 1. januar er der igen en Andersen på forstanderens kontor på Efterskolen Solgården, når Søren Andersen overtager posten som forstander.

Han er bror til byrådspolitikeren Kristian Andersen (KD), der var forstander på skolen i 20 år,  men stoppede i sommeren 2019 for at koncentrere sig om sit politiske arbejde og en stilling i Luthersk Mission. Afløseren til Kristian Andersen blev sygemeldt med stress i begyndelsen af året, efter kun et halvt år på posten. Siden da har viceforstander Peter Jensen været konstitueret som forstander. Efter eget ønske bliver Peter Jensen igen viceforstander.

Søren Andersen er 49 år, bor i Tarm, er gift med Majbritt og har fire børn. De tre af dem har gået på Solgården, og den fjerde går på Sædding Efterskole, hvor Søren Andersen gennem otte år var lærer. Han kommer fra en lederstilling i Blå Kors, men efterskolelivet var svært at slippe.

- Jeg var ikke helt sikker på, at jeg var færdig med det, for der er noget særligt ved at arbejde med unge mennesker og se, hvordan de udvikler sig. Og så vil jeg gerne være med til at formidle det kristne budskab til de unge, fortæller Søren Andersen.

Annonce

En bred erfaring

I Blå Kors har Søren Andersen arbejdet med driften af genbrugsbutikkerne rundt om i landet, og dermed også at sparre med de 2300 frivillige, der er i butikkerne. Desuden har han været projektleder, og har haft med ejendomsadministration og bilparken at gøre. I sin fritid arbejder han med unge, og han har sin baggrund i Luthersk Mission, hvor Søren Andersen har været ungdomskonsulent og missionær i Peru. Inden Søren Andersen blev lærer, var han bankmand. Alle disse forskellige egenskaber gør, at bestyrelsen på Solgården så ham som den oplagte forstander.

- Han har stået på vores liste hele tiden. Det er ikke en ny Kristian, vi ansætter. Selvom de er brødre, så er de forskellige på hver deres gode måde, siger bestyrelsesformand Jakob Morthorst, der glæder sig over at den nye forstander også selv har haft børn på efterskole, og på den måde kan sætte sig i forældrenes sted.


Han har stået på vores liste hele tiden. Det er ikke en ny Kristian, vi ansætter. Selvom de er brødre, så er de forskellige på hver deres gode måde.

Jakob Morthorst, formand for Solgården.


At forstanderstillingen nu er på plads, er også med til at give en form for sikkerhed hos forældrene til de kommende elever.

Lige nu er der omkring 70 tilmeldte til det kommende skoleår. Sidste år ved samme tid var det på det halve, og da endte skolen på 75 elever ved skoleårets begyndelse. Derfor er Jakob Morthorst også meget positiv omkring efterskolens fremtidige situation.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Ejvind er ny holdkaptajn for indsamling af  julehjælp til fattige børnefamilier:  248 har allerede søgt om mad og gaver

Annonce