Annonce
Kolding

Solgården solgt til dansk investor for 66 mio. kr.

Beboerne i Solgården har fået en ny ejer. Foto: Colliers
Den markante røde bygning i Sdr. Havnegade med solceller på taget er ikke længere en andelsboligforening. Boligfond, der forvaltes af Thylander Gruppen, har købt ejendommen.

Kolding: Beboerne i Solgården i Sdr. Havnegade har ikke længere foden under eget bord. Den store markante bygning, som hidtil har været en andelsboligejendom, har nemlig skiftet ejer.

Nu er det en boligfond, som administreres af Thylander Gruppen, der er ejer. Fonden har netop købt Solgården for 66 millioner kroner. Overtagelsesdagen var 1. oktober.

Andelsboligforeningen har valgt at opløse sig selv med henblik på salg af ejendommen, fordi andelshaverne i Solgården ligesom mange andre andelshavere har oplevet, at det er blevet svært at sælge andelslejligheder, fortæller direktør René Neesgaard fra Colliers i Vejle, der har rådgivet sælgerne.

Annonce

- Investeringsmarkedet for boligudlejningsejendomme er vokset meget de seneste år. Særligt centralt beliggende ejendomme som Solgården driver væksten, og når ejendommene er større, giver det muligheder for at tiltrække større danske investorer, forklarer han. Solgården på i alt 5651 kvadratmeter rummer 80 lejligheder, hvor der indtil nu har boet en fordeling af lejere og andelshavere - og fremover er de altså lejere allesammen. Ud over lejlighederne er der fem erhvervslejemål i ejendommen.

Solgården blev verdensberømt i hele Danmark i 1990'erne, da bygningen blev udstyret med det dengang meget store solcelleanlæg på taget af ejendommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce