Annonce
Kolding

Solgården solgt til dansk investor for 66 mio. kr.

Beboerne i Solgården har fået en ny ejer. Foto: Colliers
Den markante røde bygning i Sdr. Havnegade med solceller på taget er ikke længere en andelsboligforening. Boligfond, der forvaltes af Thylander Gruppen, har købt ejendommen.

Kolding: Beboerne i Solgården i Sdr. Havnegade har ikke længere foden under eget bord. Den store markante bygning, som hidtil har været en andelsboligejendom, har nemlig skiftet ejer.

Nu er det en boligfond, som administreres af Thylander Gruppen, der er ejer. Fonden har netop købt Solgården for 66 millioner kroner. Overtagelsesdagen var 1. oktober.

Andelsboligforeningen har valgt at opløse sig selv med henblik på salg af ejendommen, fordi andelshaverne i Solgården ligesom mange andre andelshavere har oplevet, at det er blevet svært at sælge andelslejligheder, fortæller direktør René Neesgaard fra Colliers i Vejle, der har rådgivet sælgerne.

Annonce

- Investeringsmarkedet for boligudlejningsejendomme er vokset meget de seneste år. Særligt centralt beliggende ejendomme som Solgården driver væksten, og når ejendommene er større, giver det muligheder for at tiltrække større danske investorer, forklarer han. Solgården på i alt 5651 kvadratmeter rummer 80 lejligheder, hvor der indtil nu har boet en fordeling af lejere og andelshavere - og fremover er de altså lejere allesammen. Ud over lejlighederne er der fem erhvervslejemål i ejendommen.

Solgården blev verdensberømt i hele Danmark i 1990'erne, da bygningen blev udstyret med det dengang meget store solcelleanlæg på taget af ejendommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce