Annonce
Vejen

Solidt firma flytter til Glejbjerg

HJ Tools overtager denne hal på Toftevej i Glejbjerg efter et murerfirma. Foto: Google Streetview

HJ Tools fremstiller støbeforme til bl.a. termokasser til fiskeindustrien. Antal medarbejder fordobles.

GLEJBJERG: Det er næsten kun én ting som tæller for en Glejbjerg-borger - nemlig Glejbjerg!

Og det er nu også den vej det går for HJ Tools, som er ejet af Henning Jensen og som i dag ligger i Billund. Den 1. december flytter virksomheden til Tofteager 8 i Glejbjerg og udvider samtidig produktionen og medarbejderstaben.

HJ Tools konstruerer og fremstiller forskellige typer af forme til produktion af f.eks. termokasser til fisketransport. Kunderne er emballageproducenter i Danmark, Norge, Færøerne, Holland og Sydamerika. 85 procent af kunderne findes på eksportmarkederne.

- Vi flytter på grund af fremgang, som har givet pladsmangel. Faciliteterne i Glejbjerg er større og giver mulighed for udvidelse. Desuden er det tættere på min egen bopæl i Glejbjerg, siger Henning Jensen.

- Vi har netop investeret 1,5 millioner kroner i maskiner, der gør, at vi ikke længere er helt så afhængige af underleverandører til fræsning af de forskellige form-dele. Det betyder også, at vi udvider medarbejderstaben fra fire til otte medarbejdere inden for det næste år. Det er en fremtidssikring af virksomheden og gør den samtidig klar til generationsskifte, når jeg beslutter, at jeg vil trappe ned om 6-7 år.

HJ Tools har netop fået tilsagn om 200.000 kroner til udvidelsesplanerne fra LAG Vejen-Billund. Midlerne er søgt med hjælp fra UdviklingVejen

Det er et bundsolidt firma, som flytter ind på Tofteager. Overskuddet landede på 1 million kroner før skat sidste år, og egenkapitalen er på få år fordoblet til 2,1 millioner kroner.

Annonce

HJ Tools forhistorie

HJ Tools er opstået som selvstændig virksomhed som efterkommer af Styropack A/S Teknisk Division. I 2004 solgte Styropack A/S Teknisk Division til Pro-Tool, der senere blev til Techno-Tool.Techno-Tool lukkede efteråret 2010 deres flamingo-afdeling, hvorefter Henning Jensen besluttede at købe kundegrundlaget, tegninger, reservedele og starte op som selvstændig.

- Med 30 års erfaring indenfor branchen er vi godt rustet til at servicere eksisterende og kommende kunder, siger ejer Henning Jensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Danmark

Nu må du købe fyrværkeri - men du skal vente lidt med at fyre det af

Annonce