Annonce
Portræt

Solo bliver til joe joe: Gitte har sommerfugle i maven

Gitte Hesselvig glæder sig til at åbne joe joe den 2. maj. Hun har brugt den seneste tid på at finde nye mærker til sin butik. Foto: Stine Hygum
Snart resulterer flere ugers hårdt arbejde i at Gitte Hesselvig, tidligere medejer af Solo, på torsdag åbner sin nye butik - joe joe.

HADERSLEV: Torsdag den 2. maj åbner byens nyeste butik - joe joe i de lokaler, der hidtil har huset Solo.

Med Solos konkurs måtte Gitte Hesselvig, der var medejer af butikken, både tænke og handle hurtigt for at kunne fortsætte sammen med sine ansatte i en ny butik.

Gitte Hesselvig ejer den nye butik selv, men arbejder sammen med indehaveren af joe joe i Skive, der også tidligere var en af Solo-kædens butikker.

- Jeg glæder mig helt vildt, siger Gitte Hesselvig, der er de seneste uger har haft mere travlt end normalt. Der er mange ting, der skal falde på plads inden åbningen af den nye butik.

Annonce
- Jeg har sommefugle i maven - på den gode måde.

Gitte Hesselvig, indehaver af joe joe.

Nye mærker

Gitte Hesselvig har været i gang med at sammensætte de mærker til butikken, som hun gerne vil præsentere sin trofaste kundeskare for:

- Det har været helt fantastisk selv at vælge mærker. Førhen i Solo fik vi leveret tøj. Der var man mere lidt med på sidelinjen, siger hun.

Joe joe's indehaver har gjort sig mange tanker omkring, hvilke mærker der skulle ind i butikken:

- Vi går tilbage til noget af det, vi havde i butikken, inden vi begyndte at producere alle varerne selv i Solo, siger hun og fortsætter:

- Og så har vi selvfølgelig også kigget på, hvad der ligger andre steder i byen. Vi skal ikke have det samme på hylderne. Jeg betragter os som kolleger - ikke konkurrenter.

Nyt på hylderne bliver mærker som Culture, Saint Tropez, Ichi, Ofelia, Fransa og Vanting:

- Og så arbejder jeg på et mærke mere - men det er hemmeligt indtil videre, smiler Gitte Hesselvig og udbryder:

- Det bliver super godt.

Der er også nye mærker på vej, der går op til str 54:

- Vi får Cassiopeia og Zoey - og så ved jeg, at jeg kommer til at mangle et nyt mærke mere i storpigestørrelserne, så det arbejder jeg lidt på, siger Gitte Hesselvig, der glæder sig til at tilbyde sine kunder et bredere sortiment.

For joe joe's indehaver er det vigtigt, at kunderne ved, at hun også fremover kommer til at handle med tøj i størrelse 34-54:

- Der er rigtig mange af vores kunder, der har været bange for, at vi skulle holde op med at handle med de størrelser, men det gør vi altså ikke.

Flere kunder har også haft fat i Gitte Hesselvig for at fortælle, at de håber, at butikkens prisniveau heller ikke vil ændre sig - selvom der kommer nye mærker:

- Det kommer til at være på nogenlunde samme niveau - med nogle få afstikkere.

I butik - altid

Gitte Hesselvig har været i butik, siden hun var 14 år gammel.

- Og jeg har altid solgt dametøj, siger hun.

Det er første gang, at hun står selv bag en butik som eneste indehaver, men hun er bestemt ikke alene.

- Hanne har jo været hos mig i 14 år og Mia i et år. Og så har vi Sofie, der kommer om eftermiddagen, siger hun.

Og selvom der endnu er en times tid til døren ud til gågaden bliver låst op, så har Gitte, Hanne og Mia været i gang længe.

Overtagelsessalget og de mange ting, der skal være styr på inden joe joe åbner har taget meget tid.

- Men jeg er så glad for, at mine piger er så fleksible. De er bare gode, siger Gitte Hesselvig, der beskriver butikken som sit andet hjem:

- Det er dejligt at gå på arbejde - og så er der også det med Haderslev, at her kender vi vores kunder. Det er dejligt og sjovt at gå på arbejde. Det giver mig energi.

Gitte Hesselvig

Gitte Hesselvig er 57 år og gift.

Har en datter, en svigersøn og to børnebørn på et og tre år.

Indehaver af joe joe i Storegade, der åbner den 2. maj.

Kommer fra Christiansfeld, men har boet i Haderslev i de seneste 13 år.

Børnebørnene

Gitte Hesselvig har efterhånden fået styr på det nye kasseapparat, designet på det nye logo og såmænd også maleren. Alligevel kan det knibe med nattesøvnen:

- Jeg har sommerfugle i maven - på den gode måde. Alligevel kan jeg godt ligge og tænke på, om jeg nu har fået styr på det hele Men heldigvis har vi fået mange tilkendegivelser fra vores kunder om, at de er glade for at vi bliver her. Sådan har det været hele vejen igennem, siger hun.

Gitte Hesselvig har fuld opbakning til at åbne joe joe fra sin mand:

- Han ved godt, at det kræver mange timer, siger hun.

I påskedagene slap Gitte Hesselvig helt tankerne om sin butik og holdt fri.

- Der havde jeg besøg af mine børnebørn, siger hun.

Og selvom børnebørnene bor på Østerbro med Gitte og hendes mands datter og svigersøn, så har de en stor plads i deres liv:

- Vi Facetimer to gange om dagen - både morgen og aften. Og så besøger vi dem to gange i måneden. Det er vi nødt til. Så det er det, min fritid går med - og så lange gåture med min mand om aftenen, siger Gitte Hesselvig med sit velkendte smil.

Samtidig med at Gitte Hesselvig har været i gang med at forberede åbningen af sin nye butik, joe joe, så har hun sammen med sit personale også haft travlt med at holde overtagelsessalg. Foto: Stine Hygum
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Blikkenslager er blevet kistemager

Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Annonce