Annonce
Sport

Solskjær: Vi skal lære af Liverpools mesterskabstørke

Jon Super/Reuters
Manchester United skal undgå en lang mesterskabstørke efter klubbens storhedstid, siger Ole Gunnar Solskjær.

Liverpool er Premier Leagues suveræne tophold, mens Manchester United kæmper for at få kontakt til top-4.

Men for en håndfuld år siden var rollerne byttet om.

Liverpool har vundet mesterskabet 18 gange og var særligt suveræne i 1970'erne og 1980'erne. Men det seneste mesterskab kom i hus i 1990, og i perioden siden har United vundet titlen 13 gange, mens det i alt er blevet til 20 mesterskaber.

United skal tage ved lære af Liverpools mesterskabstørke, understreger United-manager Ole Gunnar Solskjær forud for søndagens møde mellem klubberne.

- Vi arbejder hårdt for, at det ikke sker for vores klub. Lad det være en lektion for os, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Der må ikke gå 24 år, før vi vinder ligaen, og jeg er sikker på, at det ikke kommer til at ske. For jeg tror på klubben. Vi har startet genopbygningen nu, og jeg tror, at det tager lidt tid, men vi skal nok nå i mål.

United vandt senest et mesterskab i 2013.

Før søndagens Premier League-kamp mellem Liverpool og Manchester United er Liverpool langt foran Manchester United. Lever Liverpool op til favoritværdigheden i søndagens opgør, vil forspringet vokse til 30 point.

Liverpool er ubesejret i ligaen i over et år og har taget 104 point i de seneste 38 kampe. Til sammenligning har Manchester United hentet 59 point i samme periode.

Liverpool har 14 point ned til Manchester City på andenpladsen, men City møder lørdag eftermiddag Crystal Palace på hjemmebane.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Annonce