Annonce
Esbjerg

Solstrålehistorie: En institution i byens restaurationsliv reddet på målstregen

Christian Ejstrup (t.v.) giver gryderne på Gjesing Bistro videre til en ny mand, den 44-årige Christian Victor Petersen. Foto: Ken Mathiesen 
Kort før lukketid har Gjesing Bistro i Esbjerg Storcenter fået en ny ejer. Den 44-årige Christian Victor Petersen vil drive det populære spisested videre i den samme ånd, som stedet har været drevet i næsten 40 år.
Annonce

Esbjerg: Efter planen skulle Gjesing Bistro i Esbjerg Storcenter lukke med udgangen af denne måned. Men det gør restauranten ikke alligevel.

Gjesing Bistro, der er lidt af en institution i Esbjergs restaurationsliv - og ikke mindst i Esbjerg Storcenter – er nemlig blevet reddet på målstregen.

Ny mand i køkkenet er den 44-årige Christian Victor Petersen. Han er udlært i køkkenet på Hotel Britannia, og han har blandt andet ejet og drevet Herregårdskælderen på Sønderskov Slot, og senest har han været i kantinen hos Rambøll, mens han var ansat som køkkenchef ved Meyers Kantiner.

Egentlig var Christian Victor Petersen, som har haft sin barndom og ungdom i Ribe, på vej et helt andet sted i sit liv, men et hussalg, hvor han ville rådføre sig med ejendomsmægler Eivind Dam Jensen, Esbjerg, ændrede alt.

- Når Eivind snakker om en god forretning, lytter man vel altid lidt, griner Christian Victor Petersen.

Annonce

Får opskrifter med

Det blev starten på et forløb, hvor Christian Victor Petersen kastede sig selv ud i rollen som såkaldt ”mystery shopper” - betegnelsen for en person, der som gæst eller kunde med en hemmelig identitet besøger en forretning eller restauration. Gennem længere tid besøgte Christian Victor Petersen ganske enkelt Gjesing Bistro, og han kunne lide det han så og smagte, så beslutningen var ikke vanskelig.


Vi havde måske lidt opgivet håbet om, at stedet kunne blive solgt. Vi er blevet reddet på målstregen, og nu kan vi gå på vandet.

Christian Ejstrup, snart tidligere ejer af Gjesing Bistro


- Jeg overtager jo et livsværk her, og sådan noget skal behandles med stor ydmyghed. Samtidig giver den viden i baghovedet mig stor lyst og gejst, og jeg kommer til at drive bistroen videre helt i tråd med stedets hidtidige ånd som et sted for familier og med de samme retter og store portioner, fastslår Christian Victor Petersen, der foruden kompagniskab af begge sine børn i forretningen, også får Gjesing Bistros roste, men hemmelige opskrifter på henholdsvis salatdressing og bearnaisesauce med i købet.

Annonce

Reddet på stregen

For indehaveren af Gjesing Bistro, Christian Ejstrup, der sammen med sin hustru Hanne har drevet det populære spisested i næsten 40 år med hofretter som Herregårdbøf og tournedos – samt grillstegte ben og stjerneskud – er det er stor lettelse, at livsværket nu videreføres i den samme ånd.

For et par måneder siden blev det ellers til stor fortrydelse for mange ”bistro-fans” annonceret, at stedet ville lukke.

- Vi havde måske lidt opgivet håbet om, at stedet kunne blive solgt. Vi er blevet reddet på målstregen, og nu kan vi gå på vandet. At det så samtidig bliver ført videre, som vi har drevet stedet er bare en kæmpe cadeau. Det hele er lidt at en solstrålehistorie, siger Christian Ejstrup.

Også centerchef i Esbjerg Storcenter Verner Thomsen glæder sig over, at han ikke skal ud at finde en ny lejer.

- For centret betyder det meget at kunne beholde et sted, som har været med siden centret blev grundlagt, siger han.

Gjesing Bistro når kun at have to lukkedage, hvor Christian Victor Petersen kommer på plads. Derefter åbner man igen dørene for kunderne onsdag den 30. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Trekantområdet

Minkavler fra Farre: Om lidt bliver her stille, meget stille

Annonce