Annonce
Vejen

Solveig kan snart skrive efterlønner på sit cv

Efter mere end 40 år i Frøs Sparekasse har Solveig Kjær Hansen besluttet, at hun nu går på efterløn. Foto: Dorthe Andresen
62-årige Solveig Kjær Hansen går på efterløn efter mere end 40 år i Frøs Sparekasse. Hun håber at få mere tid til at være kreativ.
Annonce

Rødding: Fredag den 17. juli har 62-årige Solveig Kjær Hansen sidste arbejdsdag hos Frøs Sparekasse i Rødding.

Forude venter et par ugers ferie, inden Solveig Kjær Hansen kan skrive en ny titel på sit cv, nemlig "efterlønner."

Derefter kan hun se tilbage på mere end 40 års ansættelse i sparekassen - eller helt nøjagtig 41 år og et par måneder, for hun blev ansat som kontorassistent den 1. maj 1979.

Annonce

Præget hjemmefra

Efterfølgende valgte hun at uddanne sig til sparekasseassistent i 1984.

- Jeg fik tilbuddet, og jeg var slet ikke i tvivl. Men jeg var nok også lidt præget hjemmefra, for min far var ansat i et pengeinstitut, fortæller Solveig Kjær Hansen.

Solveig Kjær Hansen har været glad for hvert et år i sparekassen - og hun er slet ikke i tvivl om, at hun kommer til at savne både kolleger og kunder. Foto: Dorthe Andresen

Med sine mange år i sparekassen har Solveig Kjær Hansen også været en del af den store udvikling, der har været i den finansielle branche.

- Jeg husker, da jeg startede den 1. maj 1979, var der tre-fire kasser, og kunderne kom tit, hvor vi skrev i sparekassebøgerne og stemplede checkhæfter. Vi fik også nyt edb, kaldet TP2 og senere kernesystemet, og nu FKS. I 80'erne kom Dankortet, og dengang var der billeder på, så da var vi også næsten halvprofessionelle fotografer, smiler Solveig, der også har oplevet sparekassens store vækst.

- Jeg tror, vi var 15-20 ansatte, da jeg startede, men nu er vi cirka 170. Men det har været vanvittig spændende at være en del af. Det var altid spændende, når Kurt Jensen (sparekassens tidligere direktør, red.) kom og fortalte, at nu har vi åbnet en ny afdeling, fortæller hun og tilføjer:

- I 2010/2011 blev vi kåret som Danmarks og Europas bedste Arbejdsplads med en efterfølgende fest i Legoland. Jeg har altid været glad for at møde op på arbejde. Jeg vil tænke tilbage på mange gode og læringsrige år i Frøs Sparekasse - det er godt sted at være.

Annonce

Kender kunderne

Igennem alle årene har Solveig Kjær Hansen primært siddet i kassen og har også stået for oplæring af kolleger ved kassen.

Med arbejdet lærte hun hurtigt kunderne at kende.

Blå bog

Solveig Kjær Hansen er 62 år gammel.

Hun har været ansat i Frøs Sparekasse siden 1. maj 1979 - først som kontorassistent og siden som sparekasseassistent. I dag har hun titel af kundemedarbejder.

Den 17. juli har hun sidste arbejdsdag i Frøs Sparekasse - derefter venter lidt ferie og en tilværelse på efterløn.

Hun har siden september 1984 været gift med Ove, der er elektriker og arbejder hos Vejen Elteknik.

Parret har to børn - datteren Lene på 34 år, der bor i Vejle med sin familie, og Peter på 31 år, der bor i København med sin kæreste.

Familien tæller derudover barnebarnet Sylvester på to år, der er Lenes søn.

I fritiden dyrker hun blandt andet gymnastik på et hold under Rødding Gymnastikforening og er samtidig kasserer i Lions Club Rødding.

- Dengang kom kunderne ind hver 14. dag for at hæve løn, i dag ser vi dem måske hvert halve år, fortæller Solveig, der slet ikke er i tvivl om, hvad hun kommer til savne mest, når hun ikke længere skal gå på arbejde i sparekassen.

- Jeg kommer til at savne mine kolleger og kunderne.

Annonce

Mange interesser

Hvad den meget ekstra tid fremover skal bruges på, hun ikke helt lagt sig fast på endnu.

- Men vi har jo hus og have, og jeg går til gymnastik. Det har jeg gjort i mange år, fortæller Solveig Kjær Hansen, der også regner med at få mere tid til barnebarnet Sylvester.

- Det bliver måske også til et højskoleophold igen og komme ud at rejse med gemalen, og få læst flere bøger, siger Solveig, der også har en kreativ side og godt kan lide at sy, strikke og hækle.

- Jeg kan også godt lide blomsterbinding. Og så er der måske andre kreative evner, som jeg lige skal finde frem, kommer det med et smil fra den kommende efterlønner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce