Annonce
Varde

Som far og formand er Ole bekymret for handicapbesparelser: - Morten har et godt liv - endnu

Morten Lennart er glad og får god hjælp af kommunen, mener hans far, Ole Lennart. Foto: Katrine Becher Damkjær
Ole Lennart er formand for LEV Varde, der er forening for udviklingshæmmede og deres pårørende. Han bliver bekymret, når han læser forvaltningens oplæg til besparelser på handicapområdet. Udvalgsformand synes ikke, man skal fokusere på "hårene i suppen".

Varde Kommune: En pose blandede bolsjer, hvor de fleste er syrlige. Sådan betegner Ole Lennart de forslag til besparelser på Social og Handicap, som forvaltningen har foreslået. Forslagene kan ses som bilag på dagsorden for det næste møde i Udvalget for Social og Handicap, og det er vigtigt at understrege, at politikerne endnu ikke har truffet nogen beslutninger.

Ole Lennart er far til Morten, der er 47 år og har Downs Syndrom. Han er også formand for LEV Varde. LEV er en forening for udviklingshæmmede og pårørende.

Annonce

Besparelser på social og handicap

  • I nogle år har der været store budgetoverskridelser på området for handicappede, psykisk syge og socialt udsatte.
  • Selvom der er tilført markant flere midler og også gennemført nogle besparelser, så er budgettet stadig ikke i balance. Udgifterne er større end det, som politikerne budgetterer med.
  • Derfor har der i længere tid været arbejdet med en genopretningsplan, der nu kaldes "Social og Handicap i balance". Politikerne behandler "Social og Handicap i balance" på tirsdag.
  • Der er besparelser og effektiviseringer for i alt 7,8 millioner kroner om året i planen.

Hårene i suppen

Han kalder besparelser for blandede bolsjer, fordi han godt kan se fornuften i nogle af forslagene. Men de fleste bekymrer ham.

- Pas på med at fokusere på de enkelte hår i suppen, lyder svaret fra Tina Agergaard Hansen (DF), formand for social og sundhed.

Hun siger, at hun sagtens kan forstå, at pårørende er bekymrede, men opfordrer til, at man "lige trækker vejret", mens arbejdet med genopretningsplanen foregår.

Et godt liv til Morten

I en mail til JydskeVestkysten før interviewet skrev Ole Lennart: "Jeg har iøvrigt læst nok til at foreslå en indgang til artiklen: Morten har et godt liv - endnu!" I telefonen uddyber han, at han mener, at hans søn har et godt liv, fordi han har et indhold i livet på grund af sin beskæftigelse i Samstyrken ved Lunden og den støtte, han får af sin socialpædagog. Men når Ole Lennart læser i planen, at der skal være 5,5-8,5 færre fuldtidsansatte til at give støtte, og at nogle handicappede skal sættes ned i tid i beskæftigelsen, så frygter han, at det går ud over hans søn, og at det kan betyde, at han ikke længere vil have et godt liv.

- Jeg kommenterer helst ikke på personsager, men generelt kan jeg kommentere på den frygt, han beskriver, siger Tina Agergaard Hansen.

- Vi lægger os i selen for, at Varde Kommune skal være et godt sted at være, også inden for det specialiserede område. Alle beslutninger tages ud fra gældende lovgivning og på et individplan, så det foregår jo i dialog.

Morten Lennart er i disse dage på ferie med sine forældre, Ole og Kirsten, på Tåsinge på Sydfyn. Foto: Katrine Becher Damkjær
Morten Lennart bor i egen lejlighed i Varde. Foto: Katrine Becher Damkjær
47-årige Morten Lennart har Downs Syndrom. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Naboer frygter at blive nabo til gigantisk solcelleanlæg: Miljøformand vil undersøge alternative muligheder

Annonce