Annonce
Kolding

Somalisk Forening: Vi vil løse problemerne sammen

Over en kop kaffe på værtshuset drøftede repræsentanter fra Somalisk Forening problemerne igennem med restuaratør Peter Jørgensen. Han ses her delvis med ryggen til. Herefter følger fra højre Ismail Abdullah, Abdulle Elmi og Muhammed Mohamoud.

KARANTÆNE: Formanden for Somalisk Forening i Kolding, Ismail Abdullah, er helt enig med restauratør Peter Jørgensen i, at hvis nogle somaliere ikke opfører sig ordentligt på hans værtshus og gentagne gange har lavet ballade eller gået så vidt som at stjæle fra en gæst, skal de have karantæne.

– Dem, som holder sig indenfor loven, er der jo aldrig problemer med. Det er helt fint fra min side, hvis de pågældende får karantæne. Det har de jo selv bedt om, når de ikke har opført sig ordentligt på værtshuset. Og så er det restauratørens ret at udstede en karantæne, siger Ismail Abdullah, som dog advarer mod at generalisere.

Relaterede artikler:
> Restauratør i Kolding udelukker somaliere fra værtshus

Allerede i går havde repræsentanter fra Somalisk Forening møde med restauratør Peter Jørgensen omkring problemerne.

Formand Ismail Abdullah og bestyrelsesmedlemmerne Abdulle Elmi og Mohamed Mohamoud mødte på eget initiativ op på New York City for at tale med Peter Jørgensen.

Her så de blandt andet hans videooptagelser af tyveriet, der blev begået lørdag morgen. Noget tyder på, at den somaliske tyv er fra Kolding-egnen.

Hvis der bliver problemer i fremtiden, har de givet hinanden hånd på, at de kontakter hinanden med det samme for at løse problemerne.
– Vi kom ned for at se, hvem det er, der laver ballade, for vi vil hjælpe hinanden, siger Ismail Abdullah.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce