Annonce
Kolding

Somalisk Forening: Vi vil løse problemerne sammen

Over en kop kaffe på værtshuset drøftede repræsentanter fra Somalisk Forening problemerne igennem med restuaratør Peter Jørgensen. Han ses her delvis med ryggen til. Herefter følger fra højre Ismail Abdullah, Abdulle Elmi og Muhammed Mohamoud.

KARANTÆNE: Formanden for Somalisk Forening i Kolding, Ismail Abdullah, er helt enig med restauratør Peter Jørgensen i, at hvis nogle somaliere ikke opfører sig ordentligt på hans værtshus og gentagne gange har lavet ballade eller gået så vidt som at stjæle fra en gæst, skal de have karantæne.

– Dem, som holder sig indenfor loven, er der jo aldrig problemer med. Det er helt fint fra min side, hvis de pågældende får karantæne. Det har de jo selv bedt om, når de ikke har opført sig ordentligt på værtshuset. Og så er det restauratørens ret at udstede en karantæne, siger Ismail Abdullah, som dog advarer mod at generalisere.

Relaterede artikler:
> Restauratør i Kolding udelukker somaliere fra værtshus

Allerede i går havde repræsentanter fra Somalisk Forening møde med restauratør Peter Jørgensen omkring problemerne.

Formand Ismail Abdullah og bestyrelsesmedlemmerne Abdulle Elmi og Mohamed Mohamoud mødte på eget initiativ op på New York City for at tale med Peter Jørgensen.

Her så de blandt andet hans videooptagelser af tyveriet, der blev begået lørdag morgen. Noget tyder på, at den somaliske tyv er fra Kolding-egnen.

Hvis der bliver problemer i fremtiden, har de givet hinanden hånd på, at de kontakter hinanden med det samme for at løse problemerne.
– Vi kom ned for at se, hvem det er, der laver ballade, for vi vil hjælpe hinanden, siger Ismail Abdullah.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Sydjylland

Efter økonomisk rygstød: Nu håber Esbjerg-center at tiltrække unge forskere

Annonce