Annonce
Sønderborg

Sommer er lig med flere spritbilister

Skilte som disse, film og politikontroller skal de kommende uger være med til at minde bilister om at lade bilen stå, når de har drukket alkohol. Foto: Rådet for Sikker Trafik

Mange tager bilen hjem efter et hyggeligt sommerarrangement, hvor der har været alkohol på bordet. En kampagne fra Sønderborg Kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer flere til at lade bilen stå. Politiet følger op med kontrol.

Annonce

Sønderborg: Statistikkerne for ulykker viser, at der sker flere spritulykker med personskade i sommermånederne end i december. Mens de fleste har lært at planlægge, hvordan de kommer hjem fra julefrokosten, kniber det med sommerens mange impulsive arrangementer.

- Problemet opstår, når man skal hjem. Så frister det mange at tage bilen, selv om de måske er i tvivl om deres promille. Tvivlen bør resultere i, at man IKKE kører - man skal kun sætte sig bag rattet, når man er helt sikker på, at man ikke har fået for meget alkohol. Det er budskabet med den kampagne, som vi nu skyder i gang, siger Frode Sørensen, formand for teknik- og miljøudvalget i Sønderborg Kommune.

I juni vil rekordmange kommuner sammen med Sønderborg minde om, at man bør lade bilen stå, når man har drukket mere end én genstand. Sønderborg Kommune er med i kampagnen "Klar til et pust?" sammen med Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden.

Politiet vil fra 2. til 11. juni følge op på kampagnen med ekstra spritkontroller. Fra Rådet for Sikker Trafik er opfordringen, at flere skal hjælpe hinanden sikkert hjem. Spørg gerne, hvem der skal køre hjem, før den første øl eller vinflaske åbnes. Så er der måske flere, der tænker sig om en ekstra gang og vælger at drikke noget uden alkohol. Er man i tvivl om, hvorvidt en person kan køre sikkert hjem, bør man også blande sig.

- Spritkørsel er hvert år skyld i, at personer kommer alvorligt til skade eller mister livet. Alle har et ansvar for, at deres gæster kommer sikkert hjem. Spørg om du skal ringe efter en taxa eller tilbyd overnatning, hvis du er i tvivl, om en af dine gæster kan køre forsvarligt hjem. Det kan være med til at forebygge en alvorlig trafikulykke, når man blander sig, siger Pia Duus Møhl, der er teknisk assistent i Projekt & Anlæg i Sønderborg Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce