Annonce
Kolding

Sommer ved Søen bliver til hemmelige popup-koncerter

Erann DD trak et kæmpe publikum til Sommer ved Søen i 2016. Denne sommer spiller han popup-koncert et hemmeligt sted i byen. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Fire af de seks planlagte Sommer ved Søen koncerter bliver afholdt som små popup-koncerter rundt omkring i byen for et forbipasserende publikum. Alle andre opfordres til at se med på tv.
Kolding: Med store fede typer står der aflyst hen over størstedelen af sommerens store arrangementer, hvor der ellers havde været lejlighed til at mødes med et glas koldt fadøl til fællessang under solen. Men de begivenheder har coronavirus sat en effektiv stopper for.
Koldings traditionsrige Sommer ved Søen koncerter er ingen undtagelse, men i stedet for en komplet aflysning er det lykkedes Musik Kolding at transformere de oprindelige seks koncerter, som var planlagt til Sommer ved Søen 2020, til fire popup-koncerter, der kommer til at spille fire torsdage i sommerferien på fire forskellige steder i byen. Stederne er dog hemmelige, for selvom koncerterne bliver gennemført, så skal de helst ikke tiltrække publikum. I stedet er det meningen, at man skal se med på TV Syd, som vil sende direkte fra alle fire koncerter.
- Vi er meget begejstrede over, at vi får lov at give noget til Kodings borgere, selvom alting har været lukket ned de seneste måneder. Vi håber, at folk vil bakke op ved at se koncerterne på tv, fortæller Rikke Molberg fra Musik Kolding, der arrangerer Sommer ved Søen.
Annonce
Hun har været i sving med at finde en alternativ måde at afholde koncertrækken på, lige siden statsminsten lukkede landet ned 11. marts.
- Vi var hurtigt enige om, at det her var en mulighed for at lave noget andet. Fællessang har jo fyldt en del her under coronakrisen og vist, at vi sagtens kan nyde musik, selvom vi ikke må samles. Og derfor skal der også være Sommer ved Søen, selvom det bliver uden publikum, siger en glad Rikke Molberg.

Fire koncerter

De fire udendørs koncertsteder er valgt, så der forekommer et naturligt forbipasserende publikum, som er på afstand af begivenheden.
- Vi har lagt en plan for ikke at komme på kant med myndighederne. Så derfor er lokationerne hemmelige. Og vi opfordrer til, at folk tænker på forsamlingsforbud. Det publikum, der er på afstand, er regnet ind. Men vi vil helst ikke have, at folk dukker op. De skal se det i tv, forklarer Rikke Molberg.
Hun kommer derfor heller ikke til at offentliggøre spillestederne, da hun for alt i verden ikke ønsker, at koncerterne risikerer at blive lukket ned på grund af for stor en forsamling.
Alle koncerter starter kl. 20 og vil vare 45-50 minutter.

De fire koncerter

  • 25. juni: Signe Svendsen.
  • 9. juli: Humørekspressen.
  • 16. juli: Erann DD.
  • 30. juli: Hardinger Band.

Mike Tramp og Rockers by Choice var også booket til Sommer ved Søen 2020, men har meldt afbud på grund af coronakrisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce