Annonce
Aabenraa

Sommerbio på biblioteket trækker de yngste lånere til

Hver tirsdag eftermiddag i juli måned er der sommerbio for børn i alderen 7-14-år på Aabenraa Bibliotek. Forleden var der en snes børn til familiefilm på biblioteket. Privatfoto

Aabenraa: En snes børn var musestille, da de tirsdag eftermiddag sammen med deres forældre var til sommerbio i Aabenraa Bibliotek. Her blev der budt på familiefilm på storskærm samt bløde lænestole og popcorn og saft. Nogle kom for filmens skyld, mens andre blev draget mellem bogreolerne og helt op til filmens begyndelse var flere børn dybt koncentreret af at male på strandsten, som er en del af Aabenraa Bibliotekernes sommertema for børn og familier. Temaet er "Havet i plastik - plastik i havet", som også går igen i quizzen, som et stort antal børn har deltaget i, fortæller kommunikationsmedarbejder Kate Frank Pommer.

Hver tirsdag eftermiddag i juli måned er der sommerbio for børn i alderen 7-14-år på Aabenraa Bibliotek, hvor fantastiske fortællinger møder de mest eventyrlige skabninger i kampen mod det onde. Den 5. august er der også filmhygge for børn og familier på bibliotekerne i Rødekro og Felsted. Den 7. og 8. august er der også sommerbio på henholdsvis Bov, Aabenraa og Tinglev Bibliotek, som er sidste sommerbio.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce