Annonce
Billund

Sommeren står på anlægsarbejde i Billund

Det nye byggeri på hjørnet af Vejlevej/Hans Jensensvej. PR-foto

Billund: Byggeriet i centrum fortsætter. Ifølge et nyhedsbrev fra Billund Kommune, forventer de, at arbejdet i ABC-Rundkørslen vi være færdigt i slutningen af denne uge.

Næste step er Hohenweststedt-rundkørslen og rundkørslen og Hohenweststedt Allè vil derfor være spærret i uge 28-31.

Sidste step i forhold til rundkørsler er Kastanje-rundkørslen, der begynder lige efter færdiggørelsen af Hohenweststedt-rundkørslen.

Annonce

Byggehegn uge 28

Snart begyndes arbejdet af det nye fælles byggeri mellem Kirkbi, Bovia og Billund Kommune på hjørnet af Vejlevej og Hans Jensensvej - på den modsatte side af Rema 1000. Derfor opføres der snart et hegn rundt om byggepladsen. I løbet af august vil der komme flere informationer angående dette byggeri.

Arbejde på Butikstorvet i uge 33

Arbejdet fortsætter også på Byens Plads mellem det nye byggeri og Bamsemuseet, hvor der etableres et nyt vejforløb.

Ifølge nyhedsbrevet indsnævres vejen, og parkeringspladsen bliver omdannet til parallelparkering. der etableres handicapparkering og adgang til parkeringskælder under bygningerne, ligesom der skal være plads til affaldsløsninger.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce