Annonce
Billund

Mens andre festivaler aflyses, inviterer Brian og Jane SafriDuo og Aqua til Vorbasse: Man skal gå efter det, man drømmer om

Jane Langvad og Brian Madsen har lejet en del af den mark, hvor der plejer at være Vorbasse Marked. I stedet bliver her musikfestival i september. Foto: Annette Bruun Jarl
10.-11. september bliver markedspladsen i Vorbasse ramme om et nyt projekt: Vorbasse Open Air, en musikfestival, som Brian Madsen i mange år har drømt om at arrangere.

Vorbasse: Knap var beslutningen om at aflyse årets Vorbasse Marked truffet, før Brian Madsens popcornhjerne begyndte at syde: Noget andet måtte ske. Var det nu, han skulle gå efter drømmen om at arrangere en festival?

Lidt senere over to øl ved køkkenbordet sammen med den ældste søn, tømrerlærlingen Mikkel, blev han klar over, at svaret var ja. Han skulle arrangere en festival i Vorbasse.

- Man skal gå efter det, man drømmer om. Det er jo nærmest et mantra for os, fastslår hans hustru Jane Langvad, som sammen med resten af familien også er dybt involveret i at få stablet Vorbasse Open Air Festival på benene.

Annonce

Sidste år solgte Jane og Brian deres store hus, solgte de fleste af deres ting og rykkede sammen på få kvadratmeter i en af de ferielejligheder, de lejer ud i Vorbasse. Vorbasse Kro, som de drev i 23 år, er også solgt, og pludselig er der luft til at få nye ideer.

Luft i kalender

- Der har været Vorbasse Marked siden 1730, og nu er markedet aflyst for andet år i træk. Vi har været med i det flow med markedet siden 1997, og det er næsten ikke til at holde ud ikke at skulle holde det i år. Derfor er det lige nu, der er luft i kalenderen, siger Brian Madsen.

- Ja, vi trænger til at have et nyt projekt. Vi kan jo godt lide at arrangere, og nu er timingen perfekt, indskyder Jane Langvad, som derfor ikke var svær at overtale til at være med på Brians drøm om en festival.

De fleste af parrets vågne timer er de seneste måneder gået med at planlægge musikfestival. Jane Langvad, 46 år, og Brian Madsen, 48 år, har mange års erfaring i at hive musik til byen og er i september klar med et nyt projekt: Vorbasse Øltelt Festival. Foto: Annette Bruun Jarl

Alle deres tre børn er også med. Udover Mikkel, er datteren 24-årige Emma, som til daglig læser til ergoterapeut, og Lasse på 19 år, som går på STU på Kulmosegård uden for Grindsted, med til at arrangere festivalen - lidt på samme måde, som de gennem hele deres opvækst har haft opgaver på Vorbasse Marked, som Brian er formand for.

Fakta: Vorbasse Open Air

Hvor: Markedspladsen i Vorbasse i et meget stort øltelt og en udendørs scene

Hvornår: Fredag den 10. og lørdag den 11. september 2021 klokken 12 til 01.30.

Hvem spiller: Queen Machine, Safri Duo, Aqua og Gasbox (fredag)

Alpha Beat, ItaloBrothers, TV2 og Sømændene (lørdag)

Begge dage og indimellem koncerterne spiller partybandet Xlent

Billetter: Venueticket.dk

Pris: 565 kroner for en dag, 895 for to dage + gebyr.

Alle coronarestriktioner er ophævet per 1. september, men man skal stadig vise coronapas

- Vi tror, at der er et kæmpe behov hos folk, der plejer at være til festival. De trænger til at være sammen, få en kold fadøl og høre noget god musik. Her får man en enestående mulighed for det, siger Jane Langvad.

Parret har de seneste måneder haft rigtig mange samtaler om festivalen, snakket med bookere, lagt budgetter og regnet på det. Ifølge beregningerne kommer det til at løbe rundt, uden at de mister hele deres opsparing. Men de er klar over, at der er en risiko.

- Hvis vi ikke sælger billetter, så bliver det en dyr havefest for os og vores familie, men vi tror på det, siger Jane Langvad, mens Brian Madsen med et stort smil indskyder:

- Ellers må vi rende lidt stærkere de næste ti år.

Annonce

Masser af frivillige

De fem i familien Langvad/Madsen skal dog ikke være alene om at servicere navne som TV2, Aqua og Safri Duo.

Som de har god erfaring med fra Vorbasse Marked skal der hidkaldes frivillige fra en lang række af de foreninger, der længe ikke har haft noget at lave - og tjene penge på.

- Vi glæder os helt vildt til at få de frivillige i gang igen, så de kan tjene nogle penge ind til deres foreninger - ligesom de alle årene har plejet at gøre på markedet, siger Brian Madsen.

- Ja, og de kan jo bare gå i gang. De frivillige, som har været med til Vorbasse Marked, har ikke brug for nogen som helst oplæring. De kan det bare, siger Jane Langvad.


Man skal gå efter det, man drømmer om. Det er jo nærmest et mantra for os.

Jane Langvad


Annonce
Sydjylland For abonnenter

Ventetid og uvished lægger låg på minkavleres fremtidsdrømme: Jens har lange udsigter til at kunne betale kreditorer

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Chefredaktør fra Tønder døde af kødædende bakterie: Nu fortæller hans kone, hvorfor hun sagde ja til at medvirke i dokumentar

Erhverv For abonnenter

Iværksætter i vild vækst: Her kører direktøren ud til medarbejderne og griller hamburgere og hotdogs

Esbjerg

Koster mere end 500 millioner kroner: Danmarks største havn får grønt lys til at blive endnu større

Sydjylland

Unge benzinbøller terroriserer Sønderjylland: Nu beder politiet forældrene om hjælp

Sønderborg

1000 mennesker, latter, taler og komik: De frivillige blev hyldet med tre priser og stor fest

Sydjylland For abonnenter

Ninna er kok og knokler op til 50 timer om ugen: Kro er tvunget til at holde lukket flere dage

Billund

Mænds Mødesteder blev kåret som Årets Sociale Forening: - Vi føler os virkelig værdsat

Kolding

Se alle billederne: - Disse biler har ikke været samlet noget sted i Europa i meget lang tid

Esbjerg

Lokal erhvervskomet begyndte som butikselev hos Jysk: Nu får han ansvaret for 26.500 ansatte i Lars Larsens livsværk

Kolding

Politiet efter genåbning af nattelivet: - Vi kan godt mærke, at der er flere unge mennesker, der skal lære at være i byen

Varde For abonnenter

Faktatjek: Har en sosu-assistent virkelig kun seks timers praktisk arbejde om ugen?

Tønder

Hundredevis af Lego-byggere samlet: Se nogle af deres vilde modeller her

Annonce