Annonce
Kultur

Sommerens festspil er aflyst: Nu planlægger teater i stedet med berømt Queen-musical

Det er et par år siden, der sidst var festspil på amfiscenen. Næste år har Dronning Dorothea Teatret sikret sig en musical, der er blandt de mest populære nogensinde i Londons West End. "We will rock you" har siden 2002  spillet over det meste af verden. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Heller ikke denne sommer kommer koldingenserne til at opleve "Flashdance" på amfiscenen. Til gengæld har Dronning Dorothea Teatret store planer for næste sommer.

Kolding: Sidste år var det planen at spille "Flashdance" ude på amfiscenen, men coronakrisen spændte ben for den populære musical. Samme skæbne overgår også dette års festspil, hvor man ellers havde sikret sig retten til igen at forsøge sig med "Flashdance".

Og der bliver ikke noget med, at tredje gang er lykkes gang, for denne sommer udløber de rettigheder, som Dronning Dorothea Teatret havde sikret sig.

- Næste år er der andre, som skal spille "Flashdance", så derfor kan vi ikke få lov at sætte den op i Kolding i samme periode, fortæller Jacob S. Knudsen, som er formand for Dronning Dorothea Teatret.

Annonce

Han har dog en seriøs erstatning parat. Næste års festspil bliver nemlig forestillingen "We will rock you" med musik af Queen. Musicalen åbnede i 2002 i Londons West End, hvor den blev et trækplaster uden lige og en af de længst løbende musicals nogensinde. Siden musicalen spillede sidste gang på Dominion Theatre, har den været sat op på seks kontinenter og i et væld af byer. Næste år også i Kolding.

- Det er ret fantastisk, for vi bliver det første danske amatørteater, som får lov at sætte den op. Det kan næsten ikke blive bedre, siger Jacob S. Knudsen.

Hit på hit

Musicalen bygger på en lang stribe af hits indspillet af Queen. Det gælder titelsangen, Killer Queen, We are the Champions, Another one bites the dust, Don't stop me now samt signatursangen Bohemian Raphsody, der også for et par år siden lagde titel til en populær spillefilm om orkestret og den karismatiske forsanger Freddy Mercury.

- Det er en utrolig populær musical, så vi forventer faktisk, at vi får rigtig mange tilmeldinger,  når vi begynder at holde audition på rollerne. Så langt er vi ikke endnu, men vi har så småt taget hul på forberedelserne, siger Jacob S. Knudsen.

Han håber, at "We will rock you" bliver et comeback til festspillet efter to år, hvor amfiscenen har stået stille hen over sommeren.

- Selv om det er trist, så er jeg glad for, at vi har besluttet at aflyse i år, fordi vi har fjernet en masse tvivl og bekymringer. Vi har trods alt med frivillige at gøre, og jeg tror, det havde slidt for hårdt på os alle, hvis vi skulle øve en musical under de betingelser, som gælder i øjeblikket. Lige nu kan vi ikke engang samles alle mand, for til sammen er vi jo et par hundrede frivillige, som er involveret i et festspil, siger teaterformanden.

Annonce

Underskud i fjor

Sommerens aflysning af "Flashdance" betyder, at teaterforeningen ikke har chance for at løbe det underskud ind, som opstod i fjor, da corona også kom på tværs af festspillet.

- Inden aflysningen sidste sommer havde vi allerede brugt penge på at skaffe rettighederne og til de første investeringer, så vi endte med et underskud på 125.000 kroner, som vi stadig døjer med, og som vi ikke får mulighed for at tjene hjem denne sommer. Det ærgrer os selvfølgelig, men det er ikke noget, vi selv er herre over. Nu ser vi frem mod næste år i stedet, og jeg tror, at Queen-musicalen er den helt rigtige til at skabe fornyet opmærksomhed omkring festspillet efter to år, hvor vi har ligget stille, siger Jacob S. Knudsen.

Gang i teatret

  • Selv om Dronning Dorothea Teatret må aflyse festspillet, ligger teaterforeningen ikke stille. Den 20. maj er der premiere på forestillingen "Elsker Dig For Evigt”, som vises i teatersalen i Zahnsgade.
  • Der er tale om en nyskrevet dansk dramady/musical af Marco Goth Thorsen, instruktøren bag Dr. Dorothea-teatrets kæmpe succeser "Sidder på et værtshus", "Alle sømænd er glade for piger” og “Venner kom og se”.
  • Stykket handler om Leif, som mister sin hustru. Datteren melder ham til et terapiforløb, som sætter gang i flere ting, end Leif nogensinde havde forestillet sig.
  • Det er en fortælling om savn, kærlighed, lyster og frustrationer. Det hele er krydret med dansk musik primært fra 2000-2020 med nogle få undtagelser. Titlen er inspireret af den kendte Lars H.U.G.-sang med samme titel.
  • Se mere om priser, billetter og tidspunkter på www.dorothea.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Jens og Inger er tredje generation på Cathrineberg: Nu sætter de proprietærgården til salg for 38 millioner kroner

Erhverv For abonnenter

22-årige Katarina var solgt første gang hun sad bag rattet i en bus:  - Det var fedt og overvældende pludselig at styre sådan et kæmpe køretøj

Annonce