Annonce
Billund

Sommerfest i Krogager byder på mc-træf, tarteletter og børnedisko

I 2017 var der sildebord til byfesten i Krogager. I år dominerer kagerne bordet lørdag den 1. juni. Arkivfoto: Andreas Bjerre
Stenderup-Krogager er klar til sommerfest.

Krogager: Årets sommerfest i Stenderup-Krogager går allerede så småt i gang den 26. maj - og varer helt til den 1. juni.

- Programmet har været større end i år. Vi bliver jo nødt til at begrænse os lidt i alt det, vi kan finde på, siger Anna-Lise Dahl Thorstensen, der er med i en styregruppe på syv, der trækker i alle trådene, så der bliver sommerfest i Stenderup-Krogager.

- Det hjælper at uddelegere opgaverne, siger hun.

Søndag begynder festlighederne således med fiskekonkurrence, mandag bliver teltet rejst, og tirsdag er der lagt op til fodboldaften. Fra klokken 17 onsdag går det årlige MC-træf i gang med mellem 100 og 150 motorcykler og 100 gamle biler.

- Menuen er pommes frites og grillkylling lavet udenfor, og det er en ret populær menu, for der er ikke så mange steder, man kan få det længere, siger Anna-Lise Dahl Thorstensen.

Modsat andre år er friluftsgudstjenesten lagt i slutningen af programmet - det har ellers været ét af byfestens første punkter.

- Men vores organist kunne bedst der, lyder det fra Anna-Lise Dahl Thorstensen, der torsdag aften byder på tarteletter i rigeligt omfang - faktisk lige så mange man kan spise - for der skal være aftensmad til de voksne, mens der er børnedisko på samme tid i teltet.

- Det er nemt, og så vil folk gerne have noget andet end pølser, konstaterer Anna-Lise Dahl Thorstensen.

Fredag aften er der stor sommerfest i teltet med mad og dansemusik, og lørdag slutter det hele med gratis kagebord og helstegt pattegris, som sælges efter først til mølle-princippet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce