Annonce
Sønderborg

Sommerhygge til hest: Dau holdt ringridning i privaten

Coronaen har aflyst ringridningerne. I stedet har flere privat samlet ryttere til dyst. Foto: André Thorup
Jette Dau Andersen havde søndag samlet 29 ryttere på sin gård i Tandslet, men det var ikke en ringridning som normalt.
Annonce

Sydals: Når nu årets ringridninger er aflyste på grund af coronaen, så må man lave en og noget mindre selv derhjemme i privaten. Det har en række ringridere gjort henover sommeren.

- Det gjorde ondt, da sæsonen skulle have startet ud. At man skulle undvære hyggen, samværet og ikke møde sine ringriderkammerater, så derfor besluttede jeg at gøre det her, siger Jette Dau Andersen, der har været ringrider i 46-47 år og har flere kongetitler på cv'et.

Jette Dau Andersen deltager typisk i 12-15 ringridninger og har flere kongetitler. Foto: André Thorup

Dau, som også er formand for Tandslet Ringridning, havde søndag eftermiddag, derfor inviteret 29 ryttere primært lokale til at dyste i to galger på hendes hyggelige gård i Tandslet.

Det var dog ikke et ringridning som normalt. Her var en ring med fem forskelligt formede huller. En ring som hendes far Arne Dau Andersen har opfundet år tilbage.

29 ryttere var søndag samlet for at ride i to galger på Jette Dau Andersens gård. Foto: André Thorup

Hvert hul gav enten +5, +10, -5, -10 eller nulstillede scoren. Ingen af rytterne vidste noget - kun to skrivere. Så det var først til sidst, man vidste, hvem vinderen var.

Hvert hul gav enten +5, +10, -5, -10 eller nulstillede scoren. Rytterne vidste intet. Foto: André Thorup

- Det er selvfølgelig en konkurrence. Alle ryttere har medbragt en præmie, men det er ligeså meget samværet, at sidde sammen og hygge os, forklarer Dau med et stort smil.

Annonce

Anden gang

Det var faktisk anden gang i år, at hun holder privat ringridning. Første gang var i juni hvor det på grund af pludselig og voldsom regn måtte rykkes indendørs i hendes ridehal.

- Det er fjollet, men når vi nu ikke kan holde almindeligt ringridning, så kan vi ligeså godt få noget sjovt ud af det, siger Torben Høj fra Nordborg.

Der blev reddet to omgange af ti runder. Vinderen endte med plus 20 point. Foto: André Thorup

Gennem årene har Dau holdt det "anderledes" ringridning en 4-5 gange og Torben Høj har faktisk vundet det de seneste to gange - senest i juni.

Lisbeth Marcussen (tv.), Anne Marie Laue og i baggrunden Torben Høj til venstre. Foto: André Thorup

Han har en taktik. Første omgang, der er på ti runder, går han efter et bestemt hul, og i anden omgang et andet bestemt hul. Ikke noget med at veksle undervejs mellem hullerne.

- Jeg kan få et stort plus men også ende med et stort minus. Det er tilfældighedernes spil, siger Høj.

Annonce

Line strøg til tops

Alle de inviterede vidste på forhånd, at spillereglerne var anderledes, og de så ud til at nyde det. Stemningen var uformel og mindst ligeså hyggelige som til de traditionelle ringridninger.

- Det her er hygge med lidt konkurrence. Vi får snakket noget mere, end vi plejer, for der er god tid, forklarer Anne Marie Laue fra Vibøge og Lisbeth Marcussen fra Lysabild.

Rytterne havde selv medbragt drikkelse, ligesom flere havde kage og chips med. Dau's søster sørgede ringriderpølser, som det hører sig og bør, så smilene var store i det dejlige vejr.

- Vi faktisk talt om, hvorvidt vi kan nå endnu en privat ringridning herhjemme i år, men nu må vi se, siger Jette Dau Andersen.


Vi faktisk talt om, hvorvidt vi kan nå endnu en privat ringridning herhjemme i år, men nu må vi se.

Jette Dau Andersen


15-årige Line Olivia Spornberger fra Lysabild blev i øvrigt dronning. Hun havde 20 plus point. Sidst placerede fik minus 75 point.

Jette Dau Andersen overvejer, at holde endnu en privat ringridning i år. Foto: André Thorup
Foto: André Thorup
Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Trekantområdet

Kommunen strammer corona-skruen: Krav om mundbind eller visir på plejehjem og bosteder

Annonce