Annonce
Sydjylland

Sommerhus koster det halve i visse kommuner

Udvider man søgeområdet, når man kigger på at købe sommerhus, kan man spare mange penge. Det viser ny undersøgelse af Spar Nord. Arkivfoto: Jørn Deleuran
En ny undersøgelse fra Spar Nord viser, at der er store prisforskelle, når man sammenligner Region Syddanmarks dyreste sommerhuskommuner med de billigste.
Annonce

Salg: Man kan spare mere end 700.000 kroner på at købe et 100 kvadratmeter stort sommerhus i Sønderborg Kommune i stedet for at købe et feriehus på Fanø, der er blandt landets absolut dyreste sommerhusområder.

Ifølge en ny analyse foretaget af Spar Nord på baggrund af tal fra Boligsiden.dk er der store prisforskelle på regionernes dyreste sommerhuskommuner sammenlignet med de billigste. Er man på udkig efter et sommerhus, kan der altså være mange penge at spare ved at udvide søgeområdet.

- Når mange går med planerne om sommerhuskøb, er det i første omgang ofte de mere klassiske sommerhusområder som Skagen, Fanø eller Gilleleje, blikket bliver rettet mod, siger cheføkonom hos Spar Nord Jens Nyholm i en pressemeddelelse.

Det skyldes blandt andet, at områderne har mange af de faciliteter, som er attraktive blandt sommerhuskøbere, og som således også er med til at øge efterspørgslen.

- Men samtidig er en stor efterspørgsel også med til at skrue priserne væsentligt op, og sommerhusene ender således ofte i et prisleje, hvor mange ikke kan være med. I den forbindelse kan man – i stedet for at opgive drømmen om sommerhuskøb – med fordel udvide sit søgefelt til andre, mere billige, kommuner i regionen, siger Jens Nyholm.

De billigere sommerhusområder kan også have fordele for dem, der foretrækker natur, stilhed og frirum højt, da mængden af turister samtidig bliver reduceret.

I Region Syddanmark er prisforskellen mellem den dyreste og billigste kommune helt oppe på 13.725 kroner per kvadratmeter. Vejle Kommune er den dyreste kommune med en kvadratmeterpris på 26.637 kroner. Sønderborg ligger i den anden med en kvadratmeterpris på 12.912 kroner.

De populære sommerhusområder langs Vestkysten, som Fanø og Varde, er blandt de kommuner, der har den højeste gennemsnitlige kvadratmeterpris.

Kvadratmeterspris i Region Syddanmark

Vejle Kommune: 26.637 kroner pr. kvadratmeter.

Fanø Kommune: 20.162 kroner pr. kvadratmeter.

Middelfart Kommune: 19.104 kroner pr. kvadratmeter.

Kolding Kommune: 18.308 kroner pr. kvadratmeter.

Varde Kommune: 18.155 kroner pr. kvadratmeter.

Nordfyns Kommune: 17.029 kroner pr. kvadratmeter.

Haderslev Kommune: 15.622 kroner pr. kvadratmeter.

Tønder Kommune: 13.979 kroner pr. kvadratmeter.

Langeland Kommune: 13.489 kroner pr. kvadratmeter.

Sønderborg Kommune: 12.912 kroner pr. kvadratmeter.

Prisforskel fra billigste til dyreste: 13.725 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce