Annonce
Sydjylland

Sommerhus, nej tak: Klimadebatten har ikke øget syddanskernes interesse for sommerhus

Klimadebatten har ikke øget syddanskernes interesse for at tage på sommerhusferie i Danmark. Arkivfoto: Kim Haugaard.
På landsplan har klimadebatten været med til at øge interessen for at holde ferie i et sommerhus i Danmark, viser en ny undersøgelse. For over halvdelen af syddanskerne har klimadebatten dog ikke haft en effekt på feriedestinationen.

Syd- og Sønderjylland: En flyrejse til Tenerife eller en sommerhustur i Danmark?

Klimadebatten har ikke formået at rykke meget på syd- og sønderjydernes feriedestinationer.

En undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har lavet for Home og Realkredit Danmark, viser ellers, at klimadebatten har øget danskernes interesse for at holde sommerferie i et sommerhus i Danmark. Syv procent har svaret, at klimadebatten 'i høj grad' har øget interessen, mens 31 procent har svaret, at klimadebatten 'i mindre' eller 'i nogen grad' har øget interessen for en sommerhusferie i Danmark.

Men kigger man på syd- og sønderjyderne i undersøgelsen, tegnes et andet billede. I Region Syddanmark har 53 procent nemlig svaret, at klimadebatten 'slet ikke' har øget interessen for en sommerhusferie i landet, og det er højere end de resterende regioner.

Det overrasker Henrik Hauthorn Jensen fra Home a/s, at Region Syddanmark stikker af i undersøgelsen.

- Man kan sige, at det er modstridende, også fordi regionen er lidt af en sommerhusudlejningshøjborg, siger Henrik Hauthorn Jensen.

- Hvor vi tidligere har spurgt i forhold til udlejning af sit sommerhus, har landsdelen udtrykt en øget interesse for at ville leje sit sommerhus ud. Jeg har derfor svært ved at se, hvorfor Sydjylland stikker ud her.

Annonce

Sommerhusudlejning i Sydjylland

JydskeVestkysten bragte mandag en artikel om, at Sol og Strands sommerhusbureauer langs vestkysten kunne melde alt udsolgt. De mange udlejede sommerhuse i området skyldes især tyske lejere, som fylder meget på det syd- og sønderjyske sommerhusmarked.

En tidligere artikel i JydskeVestkysten i slutningen af juni kan således også fortælle, at de tyske turister stod for otte ud af ti udlejede husuger i Sydjylland. En stor portion af sommerhusgæsterne i området kommer altså ikke derfra.

Dagens artikel er dermed ikke et udtryk for, at sommerhusudlejningen i Syd- og Sønderjylland halter, men derimod at klimadebatten ikke har øget syd- og sønderjydernes interesse for at tage på sommerhusferie i Danmark.

Med i overvejelserne

Henrik Hauthorn Jensen gætter på, at klimaet er noget, der er begyndt at fylde mere. Det har især været i fokus op til folketingsvalget i år.

- Jeg synes, det er overraskende, at klimaet faktisk er noget, som fylder i folks ferieplanlægning. Men det er endnu mere overraskende, at det er en faktor, der tæller med, når man overvejer at købe et sommerhus, siger han.

Den anden del af undersøgelsen viser nemlig, om klimadebatten har øget interessen for at købe et sommerhus i Danmark. Her har syv procent af syddanskerne svaret, at klimadebatten 'i høj' eller 'i meget høj grad' har øget interessen for at købe et sommerhus. For 11 procent har klimadebatten 'i nogen grad' øget interessen. Modsat den første del af undersøgelsen lægger Region Syddanmark sig tæt op af landsgennemsnittet.

Undersøgelsen er foretaget blandt danskere, der ikke ejer et sommerhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce