Annonce
Sønderborg

Sommerhuse er booket helt ud i højsæsonen

Sommerhuse i Als og på fastlandet er booket ud i uge 29 og 30 og sikkert også uge 31 med ifølge bureuaerne. Foto: Campaya.dk
Als og Sønderborg melder alt udsolgt i udlejning af fritidshuse i uge 29 og 30 og ligger trods rekord feriesæson på landsplan en længde foran andre sommerhusområder.

SØNDERBORG: Selv om sommervejret måske ikke er det hotteste lige p.t., så er sommerhusudlejningen på toppen med alt udsolgt på alle hylder i det alsiske og hele Sønderborg Kommune. Der er ingen ledige ferieboliger at opdrive før om et par uger.

- Det første ledige sommerhus er til at få i uge 31, og der er vi også tæt på 100 procent udlejning. Vi kan se specielt Sønderborg-området er udlejet før alt andet. Det ligger fem procent højere end andre områder. Allerede i uge 28 var der tæt på fuldt hus med 91 procent udlejede huse, siger Jesper Kamp Kruse fra portalen Campaya.dk, der har 870 udlejningshuse i Sønderborg kommune.

De tre sidste uger i juli har danskere og nordtyskere ferie på samme tid, og det er tydeligt at mærke på udlejningen.

- Vi ser en stigning i efterspørgslen på feriehuse i Sønderborg kommune og på Als de sidste ti år. Højsæsonen er tidligere udsolgt. Der er ingen tegn på, det ændrer sig, siger Jesper Kamp Kruse.

- Vi har haft fuldt hus på kontoret, da folk hentede nøgler til sommerhusene i lørdags. Sådan vil det også være de kommende lørdage. Vi har hoppeborg og gratis slush ice, så børnene har noget at give sig til, når forældrene er inde at hente nøglen til sommerhuset. Som noget nyt melder vort IT-system ind, så snart personalet er færdige med at rengøre huset, så familierne Fritz og alle andre kan komme ind så hurtigt som muligt, fortæller kundechef i Novasol og Dansommer Flemming Møller, der allerede i marts meldte om rekordsøgning til sommerhusene i området.

Annonce

Nationaliteter

70 procent af de ferierende i sommerhusene på Als og fastlandet er i øjeblikket tyskere, mens minoriteterne udgøres af hollændere, svenskere og nordmænd, der dog også har tegnet sig for stigende udlejningsandele de senere år. 40 procent af tyskerne holder ferie i eget land. Det er danskerne også gode til, så i år er der kamp om feriehuse og udlejningsobjekter over en bred kam.

Går efter kvaliteten

- Jeg tror, folk går efter kvaliteten. Standarden er høj i mange af de danske sommerhuse, som er velholdte og ligger i nærheden af vandet. Her er rent, og vejkanterne ser anderledes ud end i Sydeuropa. Der er nærhed og hygge og mulighed for at være sammen med familien under afslappede forhold. Mange nordtyskere har en lille smule ekstra penge til rådighed og vil gerne betale for kvalitet, siger Jesper Kamp Kruse.

Campaya.dk hjælper folk med at finde ledige huse, uger og alternativer til fuldt udbookede områder, hvis det er helt håbløst at finde et feriehus der, hvor de gerne vil hen.

- Vi har vidst i lang tid, 2019 ville blive et rekordår. Vi ligger over tallene fra 2018 med ti procent, selv om det også var et år, der slog tidligere rekorder. Specielt i år har mange nordtyskere og danskere ferie samtidig. Allerede i 2020 bliver der en større spredning i skoleferierne, siger Flemming Møller, der håber, tilstrømningen til den tid vil fordele sig over nogle flere uger.

- Vi har mange stamkunder, der vender tilbage år efter år. Alle vore 220 huse er udlejede to uger frem. Vi har rigtig travlt, siger John Kjær, DanCenter Dybbøl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];