Annonce
Sønderborg

Sommerhuse er fyldt med danske turister

Sommeren 2020 er den største for udlejning af sommerhuse. Arkivfoto: Timo Battefeld
Det er nærmest umuligt at leje et sommerhus i Sønderborg-området denne sommer. Juli er totalt udsolgt, og der er kun få ledige huse i august. Fra september er der muligheder.
Annonce

Sønderborg: Mojn og god dag. Der tales mest dansk i sommerhusområderne i Sønderborg-området, hvor der på en normal sommer er mange tyskere, hollændere og nordmænd. Der har været ekstraordinær stor efterspørgsel på udlejningssommerhusene i Sønderborg Kommune fra særligt danske gæster de seneste måneder. Coronakrisen holder danskerne hjemme på sommerferie i år, og det kan mærkes på totalt udsolgte sommerhusområder.

Hos sommerhussøgemaskinen Campaya er der 869 sommerhuse i Sønderborg-området, og på intet tidspunkt i juli er mere end tre sommerhuse ledige.

- Det er ret bemærkelsesværdige tal. For det er faktisk langt bedre end normalt, siger Jesper Kamp Kruse, der er kommunikationsansvarlig hos Campaya.

I de rigtig gode udlejningsår, for eksempel 2019, hvor der blev sat udlejningsrekord, var der kun totalt udsolgt i 29 og 30. I år er hele juli udsolgt.

Annonce

Største juli nogensinde

Den største udbyder af sommerhuse i Sønderborg-området er Novasol/Dansommer med 470 sommerhuse. Alle er solgt i hele juli.


Vi har aldrig nogensinde haft så stor en juli, og de to-tre første uger af august bliver også rigtig store.

Kent Andersen, kontorleder Novasol/Dansommer


- Vi har aldrig nogensinde haft så stor en juli, og de to-tre første uger af august bliver også rigtig store. Det ligner juli, men kommer man hen i september, begynder der at vise sig muligheder - også for at vælge blandt sommerhusene, siger kontorleder Kent Andersen, Novasol/Dansommer.

Allerede i efteråret 2019 så det godt ud med udlejningerne, der lå på markant højere niveau for sommeren 2020. Når danskerne så ovenikøbet dropper udlandsrejsen i år, så kan det næsten kun ende med udsolgte varer på sommerhushylderne.

- Vi er normalt et af de kontorer med flest udlændinge, men vi har langt flere danskere i år, end vi plejer, fortæller Kent Andersen.

Tre af fire sommerhuse Dansommer lejer ud er på Als - især Sydals - og resten er på fastlandet ved Rendbjerg og Vemmingbund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Annonce