Annonce
Tarm

Sommerhusejere fra Nordsjælland støtter jazzfestival i Stauning: Det går til et godt formål

Hans Erik Nielsen og Dorte Skriver er stolte sponsorer ved jazzfestivalen. 20.000 kroner giver deres firma Karlebo Hegnet til festivalen hvert år. Foto: Jørgen Kirk
Selvom de kommer fra Nordsjælland, så gør Dorte Skriver og Hans Erik Nielsen masser af reklame for jazzfestivalen i deres lokalområde. De er nemlig sommerhusejere i Stauning, og er trofaste sponsorer ved den årlige begivenhed.

STAUNING: - Hvad er det?

Spørgsmålet får Hans Erik Nielsen stillet utallige gange, når han kører rundt i sin firmabil på Sjælland. Sammen med sin kone, Dorte Skriver er han indehaver af Karlebo Hegnet i Fredensborg. Et firma, der er specialiseret i at bygge hegn til hesteejere, og kundekartoteket tæller milliardærer og dem, man læser om i de kulørte blade, som er bosat i den dyreste ende af Nordsjælland. Og når de så spørger om, hvad reklamen for Ringkøbing Fjord Jazzfestival på firmabilerne er, så svarer Hans Erik Nielsen:

- Det er en fantastisk oplevelse, som finder sted hver anden weekend i august hvert år!

Dorte Skriver og Hans Erik Nielsen ved godt, at de ikke har det mindste ud af de reklamer, de kører rundt med på Sjælland. Selvom de har fået lokket venner og bekendte med til Stauning, så er det begrænset hvor meget effekt, deres firmabilskampagne har.

Men det gør nu ingenting. For hygge og glæde i et lokalsamfund kan man ikke alligevel gøre op i penge.

Annonce
Noget af det skønne ved at komme til jazzfestival, er at mødes med de mange bekendte. Jesper Graakjær har et hus på havnen, og det bliver til mange besøg hos ham, ligesom Jesper Graakjær og Hans Erik Nielsen skriver breve til hinanden. Foto: Jørgen Kirk

Fast sponsor

Hans Erik Nielsens far, H.G. Nielsen, var leder af Nato-depotet i Dejbjerg, og i 1969 byggede forældrene et sommerhus på Rørvænget i Stauning. Da boet skulle deles for 20 år siden, fik Dorte Skriver og Hans Erik Nielsen sommerhuset, og det er den jyske base for parret, der altid har boet på Sjælland. For nogle år siden læste de, at lokale ville stable en jazzfestival på benene. Parret holdt ferie i Stauning, og planen var, at de skulle returnere til Sjælland inden festivalen gik i gang. Men det ville de ikke gå glip af, så de kom tilbage weekenden efter.

Nu er de kommet til at holde af traditionel jazz - med nogle afstikkere til Vestjylland Forsikring-teltet, hvor der spilles alternativer.

- Jeg var da medlem af Birkerød Jazzklub som ung, men den lukkede, fortæller Dorte Skriver, mens Hans Erik Nielsen betegner sig selv som umusikalsk.

Trods det gjorde jazzrytmerne noget ved dem. Her var en sag, der skulle kæmpes for, og da der så var underskud på festivalen, så var parret med til at dække det. Godt og vel 20.000 kroner, og de penge gav de glad og gerne, for det gik til et godt formål. Siden har de været trofaste sponsorer. 20.000 kroner har Karlebo Hegnet sponsoreret i år.

Nemt at rydde op

Hans Erik Nielsen bød sig også til som frivillig. Da arrangørerne ikke kunne komme op med et bud på, hvad han skulle lave, så bad han selv om at få den mest sure tjans, og det er morgenrunden med affaldsvognen. Så klokken fem om morgenen triller han ud med sin vogn.

- Nu er det jo ikke Roskilde Festival, så der er jo ingen svineri, konstaterer Hans Erik Nielsen og spøgefuldt bemærker han da også, at det er en lidt anden aldersgruppe.

- Festivalen er bare noget, man har lyst til at fortsætte med. Der er et stort sammenhold, og den store frivillige indsats bør virkelig fremhæves, siger Dorte Skriver, der også har stor ros til Ringkøbing-Skjern Kommune for at bakke op.

Forleden var der sponsormiddag, hvor alle sponsorer blev nævnt i en tale.

- Da de kom til Karlebo Hegnet, begyndte alle folk at klappe. Så blev jeg nærmest rørt, smiler Hans Erik Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];