Annonce
Varde

Sommerhusejere mener fællesareal i forvejen er ødelagt

Det er området tegnet ind med gul, som er ønsket udstykket med sommerhusgrunde. Det har et enigt plan- og teknikudvalg sagt nej til af hensyn til naturen. Kort: Varde Kommune
Annonce

Manipulerer politikere i Varde Kommune med realiteterne?

Da vi fik Varde Kommunes afslag på vores ansøgning om udstykning af 5 sommerhusgrunde på vores fælles ejede grundareal i Blåvand tænkte vi: På hvilket grundlag har politikerne truffet deres afgørelse?

Har de lagt vægt på ejerkredsens fremsendte synspunkter? Det kan vi ikke tro. Hvordan kan man tage stilling til ejerkredsens argumenter for udstykningen, når disse overhovedet ikke fremgår af sagsfremstillingen?

Eller har de lagt vægt på egne politiske kæpheste? Dette tror vi mere på! Ifølge JV´s artikel den 7. juli 2020 kommer der synspunkter frem, som ikke fremgår af udvalgets afgørelse.

Vi skal passe på områdets karakter, siger Niels Christiansen. Vores synspunkt er, at Varde Kom-mune ved løbende tilladelser til nye udstykninger af sommerhusgrunde over de seneste 20 år har ødelagt fællesarealets karakter. Med udstykning af 12 nye grunde i perioden er fællesarealet over tid blevet inddæmmet og omkranset af nye grunde. For os er det en forringelse og en væsentlig ændring af områdets karakter!

Udvalgsformanden udtaler ”at området er et lille åndehul og muligt levested for sjældne markfir-ben”. Ifølge vores oplysninger trives markfirben på steder med bar og løs sandet jord - tørre steder som klitter og grusgrave.

Til forskel herfra er fællesarealet et fladt og græsbeklædt areal - en tidligere markeng, der i regn-fulde perioder står under vand. Vores pointe er, at Varde Kommune - for at kunne afslå vores ansøgning om udstykning - må påvise, at græsarealet er afgørende for, at markfirben kan overleve i Blåvand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Uha - hvor var det tæt på: Team Esbjerg slået med mindst mulig margin i en forrygende kamp

Annonce