Annonce
Sydjylland

Sommerhusejere på gyngende grund: Ingen har lyst til at sidde i vejlaugets bestyrelse

Billedet her blev taget i slutningen af februar, da Dagbladet besøgte nogle af de sommerhusejere, der dengang havde store problemer med vandet på Bjerregårdsvej syd for Hvide Sande. Arkivfoto: Mikkel Jezequel
Efter en ekstraordinær generalforsamling lørdag står et vejlaug blandt sommerhusejere ved Bjerregård syd for Hvide Sande fortsat uden bestyrelse.
Annonce

Bjerregård: Efter en ekstraordinær generalforsamling lørdag formiddag i Vejlaug Bjerregårdsvej står lauget fortsat uden bestyrelse.

- Der kom ingenting ud af det. Vi forsøgte frem og tilbage, men der var ingen, der ville stille op til at gå ind i bestyrelsen, siger Henning Grosen.

Han har 15 års erfaring med arbejdet i bestyrelsen, hvorfra han i august valgte at trække sig som formand, lige som de to øvrige medlemmer dengang også takkede af.

Bestyrelsens afgang kom som en direkte konsekvens af vedvarende uoverensstemmelser i vejlauget, der tæller 432 medlemmer.

Det har ikke været - og er fortsat ikke - muligt at opnå enighed om, hvad der skal stilles op mod de oversvømmelser, som ind i mellem gør det til en tvivlsom fornøjelse at være sommerhusejer i området syd for Hvide Sande:

- Vi er lige vidt, så vi skal have kigget på, hvad vi nu stiller op, tilføjer Henning Grosen, der i dag har titel af forretningsfører i vejlauget.

Sikkert er det, at det bliver nødvendigt at indkalde til endnu en ekstraordinær generalforsamling senere på året, da der skal vælges en bestyrelse.

Annonce

Projekt til 800.000

Senest var den våde vinter hård ved flere af sommerhusejerne på den mangearmede Bjerregårdsvej, og det fik vejlauget - med Henning Grosen som formand - til at undersøge løsninger for at lede overfladevandet væk fra vejene i området.


Lige nu er der ikke vand i området, men hvis der kommer perioder med regn, så kommer problemerne igen. Folk er smaddernervøse og utilfredse.

Henning Grosen, forretningsfører


En entreprenør udarbejdede et forslag til 800.000 kroner, og et stort flertal stemte for. Men en gruppe af nej-sigere fik planerne sat på stand-by, og dermed står vejlauget stadig på gyngende grund:

- Lige nu er der ikke vand i området, men hvis der kommer perioder med regn, så kommer problemerne igen. Folk er smaddernervøse og utilfredse, siger Henning Grosen.

En række sommerhusejere på Bjerregårdsvej syd for Hvide Sande står i dag med boliger, der skal renoveres som følge af indtrængende vand. Arkivfoto: Mikkel Jezequel

Han har - ifølge eget udsagn - 95 procents opbakning til at føre entreprenørens projekt ud i livet:

- Men der er syv, otte, ti, der mener noget andet; en lille gren af personer, der prøver at ødelægge det for os andre. Der er nogle stykker, der bliver ved med at køre på med påstande om, at noget af det, vi gør, er ulovligt, tilføjer Henning Grosen.

Annonce

116 mødte frem

En af dem, der stemte imod bestyrelsens forslag om at hyre en entreprenør, er Bodil Baunsgaard:

- Jeg har tidligt i forløbet gjort opmærksom på, at det ikke skal foregå i vejlaugets regi. Vejlaugets formålsparagraf handler kun om at holde veje, stier, grøfter og fælles områder, sagde Bodil Baunsgaard i slutningen af august i et interview i Dagbladet.

Hun deltog ikke i lørdagens ekstraordinære generalforsamling, men Bodil Baunsgaard står fast på sin holdning omkring det projekt, Henning Grosen har præsenteret:

- Jeg mener, han har tiltaget sig nogle beføjelser, som ikke hører hjemme i foreningen, siger Bodil Baunsgaard.

Lørdagens ekstraordinære generalforsamling, der fandt sted i idrætscentret Form & Fritid i Nørre Nebel, tiltrak 116 deltagere.

Vejlaugets formål

I paragraf tre i vedtægterne for vejlauget på Bjerregårdsvej står der dette om laugets formål:

- at frigøre den enkelte ejendom for individuel vejvedligeholdelsespligt.

- at foranledige, at Bjerregårdsvej vedligeholdes. Ligeledes, at fælles stier, fælles arealer, fælles grøfter og beplantninger med mere vedligeholdes.

- eventuelt, at der foretages støvbekæmpelse.

- eventuelt, at der foretages vinterforanstaltninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce