Annonce
Trekantområdet

Sommerrock aflyses: Pokkers, pokkers, pokkers ærgerligt

Sommerrock er gennem årene blevet et event, der lokker folk til Fredericia fra et stort opland. Og dagen er altid en stor handelsdag for butikkerne. Men ikke i år. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Corona-situationen betyder, at Fredericia Shopping må droppe årets største event. Heller ikke plan B kan gennemføres.

Fredericia: - Det er en katastrofe at aflyse Sommerrock. Det er pokkers, pokkers, pokkers ærgerligt - for nu ikke at bruge endnu værre ord.

Fredericia Shopping-formand Ole Mortensen bider sig i læben af ærgrelse over, at corona-situationen og forsamlingsgrænsen på max 10 mennesker nu endegyldigt forhindrer gennemførelsen af foreningens store, årlige event, som skulle have været gennemført fredag 29. maj.

- Vi følger selvfølgelig myndighedernes retningslinjer. Og det betyder, at Sommerrock aflyses. Vi må også aflyse by night samme dag, ligesom der heller ikke er by night 1. maj, siger Ole Mortensen.

Annonce

Kæmpe handelsdag

Sommerrock med levende musik på scener i hele midtbyen, tilbud, underholdning og liv er ikke bare årets største event hos Fredericia Shopping: Den er også en af årets helt store handelsdage.

- I detailhandlen er Sommerrock en fantastisk dag. Folk kommer i byen og nyder dagen sammen. Udenbys gæster kommer hertil, og tidligere fredericianere kommer hjem til Fredericia. Og solen skinner næsten altid, siger Ole Mortensen.

I forvejen er butikslivet hårdt presset af corona-situationen. Derfor smerter det ekstra at vinke farvel til det populære arrangement.

Annonce

Force majeure

Sommerrock-eventen er også økonomisk stor.

Kommer aflysningen til at koste Fredericia Shopping penge?

- Nej, det her er force majeure, siger Ole Mortensen og henviser til det særlige, juridiske begreb, der tages i brug, når udefrakommende, uforudsigelige og uoverstigelige forhindringer fører til, at kontrakter må ophæves, uden at det udløser de forpligtelser, der normalt følger med kontraktbrud.

Der er foretaget adskillige bookinger i forbindelse med Sommerrock-planene. Både af musikere og af udstyr og bemanding. Men ifølge Ole Mortensen er der endnu ikke betalt, og det - kombineret med force majeure-betragtningerne - gør, at foreningen ikke ender med en stor regning i denne omgang.

Annonce

Plan B må droppes

Allerede inden regeringens seneste melding om forlængelse af forsamlingsforbuddet, arbejdede Fredericia Shopping og samarbejdspartnerne i EventC med en alternativ dato.

- Vi så på fredag 28. august, hvor der også er Kulturuge. Men det kan jo heller ikke lade sig gøre med de seneste udmeldinger. Vi er nødt til at glæde os til Sommerrock 2021, siger Ole Mortensen.

Fredericia Shopping mødes dog med sine samarbejdspartnere efter påske for at se på, om der er mulighed for at stable alternative, mindre events og oplevelser på benene i den kommende tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Tre smittede familier tæt på at lukke Esbjerg Gymnasium: Borgmester kræver anden model for nedlukning

Annonce