Annonce
Varde

Sommersang foregår både på den store og de små scener

Thilde Fjord Madsen synger, og Thomas Brunbjerg spiller guitar. Thilde er datter af Knud Erik Madsen. Han er en god ven af Helge Engelbrecht og bestyrer pølseboden lige udenfor Musik Galleriet.

Sommersang i Mariehaven er mere end det, der foregår på den store scene. Der er også musik i Englehaven og i Musik Galleriet.

ANSAGER: Det er egentlig bare en terrasse til et hus, der i sig selv ikke ser speciel ud udefra.

Men i dag er det en af de små scener til Sommersang i Mariehaven. Og huset bagved er noget særligt. Det vender vi tilbage til.

Først er det Folkzone og senere Maries Festival Band, der spiller for et publikum, der sidder i den lille have på hvide træhavemøbler og ved borde med blå- og hvidternede duge. De fleste drikker kaffe og spiser kage. En enkelt drikker en øl, og nogle få drikker vand.

Da Maries Festival Band går i gang med "Alle går rundt og forelsker sig", er der hurtigt gang i fællessangen. Mange vugger i takt med musikken. Det gælder blandt andre Hans Jørgen Hagensen og Jytte Knudsen fra Skærbæk. Hans Jørgen Hagensen spiller selv harmonika, så han har en særlig interesse i at høre et andet band, der bruger instrumentet. De har været til Sommersang i mariehaven før, og de kan godt lide den nye scene på terrassen.

- Det er faktisk hyggeligt at komme herind, siger Jytte Knudsen.

To gange Hanne i Englehuset

Indenfor i huset kan Hanne Sørensen og Hanne Solmer, begge fra Svendborg, kigge ud på scenen og gæsterne i haven. Huset hedder Englehuset, og her boede Grethe Engelbrecht, mor til Helge Engelbrecht, indtil sin død. Indenfor er det noget helt særligt, for Grethe Engelbrecht har malet engle på alle vægge og skabe, og der er masser af englefigurer. De to kvinder nyder at gå rundt i det

- Der kunne nok ikke bo en ung mand i det her, bemærker Hanne Sørensen.

Det er hendes 70 års fødselsdag, og hun holder derfor en lille fødselsdag for fire i Mariehaven, som hun kender fra fjernsynsprogrammerne.

I huset ved siden af ligger Musik Galleriet. Her er også en af minifestivalens små scener. Det er jazzpianist Martin Schack, der styrer scenen, og blandt andre Pia Raug er på scenen.

Pia Raug er kendt for at have skrevet melodien til Regnvejrsdag i Oktober, og den synger hun selvfølgelig. Men hun har også skrevet musik til en cd, som Alzheimerforeningen har udgivet, og i den anledning skrev hun en melodi til et digt, som Poul Henningsen skrev sidst i sit liv, hvor han havde problemer med at huske. Hun fortæller om digtets tilblivelse og synger den derefter for et stopfyldt Musik Galleriet. Senere i koncerten er der så fyldt i galleriet, at der ikke kan komme flere ind.

De små scener i Mariehaven er bestemt også populære.

Annonce
Neighbours & Friends på den store scene efter pausen med musik på de små scener.
Jazzpianist Martin Schack, til venstre, spiller, mens Pia Raug synger Regnvejsdag i oktober.
Hanne Solmer og Hanne Svendsen fra Svendborg er meget betagede, mens de går rundt i Englehuset. Lige bag dem er terrassedøren ud til det, der er blevet Sommersangs nyeste scene.
Bodil Holst, til venstre, bor i Canada og besøger Anne-Mette Graubæk fra Brørup. De er i Mariehaven, fordi Anne-Mette Graubæks søn, Michael Graubæk,er blevet ny violinist i Neighbours & Friends.
Jytte Knudsen og Hans Jørgen Hagensen, Skærbæk, nyder musikken på den nye scene på Englehusets terrasse. Her lytter de til en sømandsvise fra Maries Festival Band.

Sommersang i Mariehaven

Der er Sommersang i Mariehaven igen på følgende datoer: 5. juni (udsolgt), 10. juli, 24. juli og 14. august.


  • Sommersang i Mariehaven sendes også som tv-programmer på DK4.

Sommerdans i Mariehaven

Der er i år også to gange med dans i stedet for sang. Det er 7. juli og 21. juli


  • Begge gange synger blandt andre Birthe Kjær og Neighbours & Friends.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce