Annonce
Varde

Sommersang i Mariehaven fornyr sig stadig i ottende sæson

På mandag begynder den næste sæson af Sommersang i Mariehaven, og der er nyheder for dem, der bevæger sig lidt væk fra den store scene, hvor blandt andre Johnny Logan spiller.

ANSAGER: Der er travlhed i Mariehaven og Musikgalleriet i disse dage. Der skal males, der skal sættes stole op, og barerne skal gøre klar.

På søndag er der den sidste øvedag, før det mandag går løs med årets første Sommersang i Mariehaven.

På den store scene kan publikum opleve blandt andre Johnny Logan, Pernille Højmark og selvfølgelig Neighbours & Friends, der er arrangementets husorkester. I år er det 8. sæson, og Helge Engelbrecht, bagmanden bag Musikgalleriet og Mariehaven, fortæller, at der er nogle nyskabelser.

-Vi prøver nogle nye ting. Vi har for eksempel en helt ny scene omme i Englehaven, hvor Maries Festival Band får fat base, siger han.

Jazzpianist er vært

I Musikgalleriet vil jazzpianist Martin Schack være vært, og han vil også selv spiller. For eksempel vil Pia Raug, der har skrevet "jeg vil male dagen blå", holde et foredrag og synge et par sange her. Det er ud over, at hun også synger et par sange på den store scene.

Sommersang i Mariehaven åbner dørene klokken 9.30, og klokken 10.30 starter dagen med en friluftsgudstjeneste med Kjeld Holm, der er tidligere biskop i Aarhus.

Ifølge arrangementets Facebook-side er der stadig ledige billetter. Billetterne koster 550 kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce