Annonce
Varde

Sommersang i Mariehaven overlever: Alle kunstnere sagde ja og skubbede kontrakterne et år

Helge Engelbrecht i Mariehaven, som forbliver tom i denne sommer. Men den skal nok overleve. Foto: Morten Nielsen
Annonce

Ansager: Mariehaven i Ansager skal nok overleve coronakrisen. Der bliver atter underholdning fra den karakteristiske træscene i 2021. Programmet til den tid bliver det samme, som skulle have været afviklet i år.

- Jeg har ligget vandret i de seneste 14 dage, siger Helge Engelbrecht, der ejer Mariehaven.

Han har nemlig fået samtlige kunstnere til at udskyde engagementet i 12 måneder - det er altså lykkedes at få årstallet i alle kontakterne ændret. Det sparer et kæmpe arbejde for Mariehaven, at der ikke skal skaffes nye kunstnere, men at det allerede planlagte program kan afvikles - blot med et års forskydning. Det drejer sig om cirka 30-40 kontrakter, som er skubbet et år.

Det er én af grundene til, at Mariehaven ikke er truet på sin eksistens trods coronakrisen.

Det lykkedes at skubbe samtlige kunstnere et år, og det er en kæmpe fordel for Helge Engelbrecht og Mariehaven. Foto: Morten Nielsen
Annonce

Mariehaven giver overskud

Men det skyldes også, at sommersang i de seneste fire år har givet overskud, siger Helge Engelbrecht, der afviklede de første koncerter i 2009.

Coronakrisen ville være meget ubelejlig for Mariehaven, hvis den var begyndt i de første år, da det var svært at få økonomien i Mariehaven til at hænge sammen.

Det er orkestret Neighbours and Friends, der bakker kunstnerne op, og der bliver meget mindre at lave for både Helge Engelbrecht og de andre musikere i bandet i år.

Men det må man så tage med, for den 67-årige Helge Engelbrecht synes ikke kun, at det er skidt, at jordkloden har måttet tage en coronapause her i 2020.

- Det her er med til at styrke vores kollektive bevidsthed om, hvad det er for et sted, vi er landet i verden, siger Helge Engelbrecht.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Se målene: 45 gode minutter var ikke nok for FC - tabte til Esbjerg i topkampen

Annonce