Annonce
Varde

Sommersang i Mariehaven skifter tv-kanal: "Musikken får det meget bedre på DK4"

Sommersang i Mariehaven skifter til en kanal med færre seere ifølge den statistik, som Kulturstyrelsen bruger. Men det er bedre for musikken, mener Helge Engelbrecht, og DK4 tror på flere seere.

ANSAGER: Det er positivt for Sommersang i Mariehaven, at programmet fremover skal sendes på DK4 i stedet for TV 2 Charlie. Det mener både Helge Engelbrecht, ejer af Mariehaven, og kommunikationsdirektør hos DK4, Steen Andersen.

Sådan ser det ellers ikke ud, for ifølge statistikkerne har DK4 færre seere.

Ifølge Kulturstyrelsens rapport "Mediernes udvikling i Danmark 2014" havde DK4 i 2013 0,3 procent af den samlede tv-sening i Danmark, og dens andel af tv-seningen er faldende. TV 2 Charlie havde 4,2 procent. DR1, hvor Sommersang i Mariehaven blev vist de to første år, har i øvrigt 20,3 procent af tv-seningen.

Benægter statistikken

Helge Engelbrecht er for tiden på ferie og har derfor svaret på JydskeVestkystens spørgsmål over mail. Han skriver om fordelene ved skiftet:

- Musikken får det meget bedre på DK4 på alle måder. Her er højt til loftet, en umiddelbart bedre forståelse for det ståsted, som vore programmer har, og frem for alt en mere direkte kontakt med publikum, som er det vigtigste for os.

Han erkender dog, at han helst ville have programmet tilbage på DR1, der dog ikke ønsker at vise det.

Netop det, at DR1 ikke vil vise programmet, er et argument for DK4 til at vise det, siger Steen Andersen fra kanalen. Han fortæller, at DK4's strategi er at vise det, som de store kanaler ikke vil vise, men som der alligevel er interesse for.

Han tror på, at Sommersang i Mariehaven vil få det samme antal eller flere seere på DK4 i forhold til TV 2 Charlie, og han afviser, at de officielle seertal er korrekte.

- De tal passer ikke. De tal belyser ikke den fulde situation, siger han.

Annonce

Sommersang i tv

2010-2011: DR1 sender Sommersang i Mariehaven over tre fredage. 397.000 seere ser det første program.


  • 2012-2014: Sommersang i Mariehaven sendes på TV 2 Charlie. 10 afsnit per sæson. I snit har programmet 90.000 seere i 2014 ifølge TV 2. Afsnittene sendes om lørdagen.

  • 2015: DK4 sender 10 programmer i løbet af sæsonen. De sendes lørdag klokken 20 og genudsendes om tirsdagen.
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

VUC Syd har fået ny direktør

Annonce