Annonce
Haderslev

Sommersted Plejehjem: Fratrådt formand er måske slet ikke fratrådt

Sommersted Plejehjem bestyrelse skal have ny ledelse. Formand og næstformand har nedlagt deres hverv. Foto: Stine Hygum
Forleden kom det frem, at de to politisk udpegede medlemmer af bestyrelsen på Sommersted Plejehjem har nedlagt deres hverv. Det skete mandag i sidste uge i kølvandet på et ekstraordinært bestyrelsesmøde. Men flere ting tyder på, at det måske slet ikke er så lige til.

SOMMERSTED: Rita Juhl (V) og Jan Christensen (S) meddelte i sidste uge borgmesterkontoret i Haderslev, at de nedlægger deres hverv som henholdsvis formand og næstformand i bestyrelsen for Sommersted Plejehjem.

Af de gældende vedtægter for Sommersted Plejehjem fremgår det, at byrådet skal udpege to af bestyrelsens syv medlemmer, og det er derfor punkt nummer to på byrådets dagsorden tirsdag. Det skrev JydskeVestkysten på sin webside i lørdags.

Men det er helt forkert opfattet, mener Rita Juhl, der i en mail bad JydskeVestkysten om at slette lørdagens artikel.

Annonce

- Jeg har sendt en mail til borgmesteren, at jeg af personlige årsager og for at beskytte mig selv har bedt om at blive fritaget for mit hverv som udpeget af kommunen til Sommersted Plejehjem. Det er ikke det, du skriver i avisen, skrev Rita Juhl i mailen til avisen.

Det var imidlertid præcist det, som JydskeVestkysten skrev i sin artikel lørdag:

Årsagen til, at Rita Juhl og Jan Christensen trækker sig, fremgår af vedlagte bilag til byrådsdagsordenens punkt to, som handler om Sommersted Plejehjem.

Fra Rita Juhl lyder det:

”Af personlige årsager og for at beskytte mig selv meddeler jeg hermed, at jeg ønsker - med øjeblikkelig virkning - at udtræde af hvervet som udpeget af Haderslev Kommune til bestyrelsen på Sommersted plejehjem”.

Jan Christensens skriver næsten lige så:

”Jeg bekræfter hermed overfor Haderslev byråd, at jeg har meddelt gruppeformand for den socialdemokratiske byrådsgruppe , Henrik Rønnow, at jeg mandag den 19. april ikke længere ønsker at varetage hvervet som udpeget til at repræsentere byrådet i Sommersted plejehjems bestyrelse. Jeg har samtidig meddelt, at jeg samme dag udtræder af bestyrelsen for Sommersted plejehjem".

Hemmelige planer

Men i kulisserne arbejdes der tilsyneladende i helt andre baner. Det havde der også været forlydender om i løbet af weekenden, og de blev forstærket, da Rita Juhl som respons på, at JydskeVestkysten afviste, at slette lørdagens artikel i en opfølgende mail skrev:

- Var det ikke en ide at vente med at skrive om sagen, til byrådsmødet har været afholdt, og indtil vi har konstitueret os i bestyrelsen, det sker i uge 18. Så var der også muligt at orientere personalet om eventuelle ændringer i bestyrelsen, så de ikke skal læse i JydskeVestkysten, hvad JydskeVestkysten tror, der vil ske.


Var det ikke en ide at vente med at skrive om sagen, til byrådsmødet har været afholdt, og indtil vi har konstitueret os i bestyrelsen, det sker i uge 18. Så var det også muligt at orientere personalet om eventuelle ændringer i bestyrelsen, så de ikke skal læse i JydskeVestkysten, hvad JydskeVestkysten tror, der vil ske.

Rita Juhl i en mail til JydskeVestkysten


Vi ville gerne have spurgt Rita Juhl om, hvordan hun søndag den 26. april kunne skrive "vi" om bestyrelsen, for hun havde jo i en mail til borgmesteren skrevet, at hun med øjeblikkelig virkning havde ønsket at udtræde af hvervet som udpeget af Haderslev Kommune til bestyrelsen på Sommersted plejehjem. Det gjorde hun allerede mandag den 19. april. Rita Juhl har imidlertid ikke reageret på vores henvendelse.

Vi ville også gerne have spurgt om ordlyden i hendes mail til borgmesteren skulle forstås således, at hun kun fratrådte som kommunalt udpeget medlem. Ligeså ville vi også gerne have spurgt ind til beslutningerne, der blev truffet på det ekstraordinære bestyrelsesmøde.

Annonce

Vigtige beslutninger

Fra anden side har JydskeVestkysten erfaret, at der tilsyneladende er truffet meget vigtige beslutninger på det ekstraordinære bestyrelsesmøde, som fandt sted mandag i sidste uge, men de kendes endnu kun af en meget snæver kreds.

Der er fra flere sider forlydender om, at der arbejdes med at få vedtaget et helt andet sæt vedtægter for driften på plejehjemmet, som sætter politikerne udenfor døren, men det ønsker ingen pt. at bekræfte.

Ej heller Rita Juhl, der har været formand for Sommersted Plejehjem siden, det i 2005 blev selvejende og indgik en driftsaftale med den daværende Vojens Kommune. Aftalen er ikke siden blevet ændret, og hvad dens fremtid bliver, er endnu ukendt.

Overblik

Søndag den 18. april: Svend Brandt (EL) fremsender medlemsinitiativ om at afsætte de politisk udpegede medlemmer af Sommersted Plejehjems bestyrelse.

Mandag den 19. april: Plejehjemmets bestyrelse holder ekstraordinært bestyrelsesmøde. Efter møde sender formand Rita Juhl, der er udpeget af Venstre brev til borgmesteren om at hun trækker sig. Det er vedlagt dagsordenen. 

Onsdag den 21. april: Sent onsdag aften bekræfter næstformand Jan Christensen, der er udpeget af Socialdemokratiet, at også han trækker sig.

Torsdag den 22. april: Sendes dagsorden ud til politikerne.

Lørdag den 24. april: Skrev JydskeVestkysten en webartikel om de politisk udpegede medlemmers afgang. I den forbindelse citerede avisen de to politikeres begrundelse i sin fulde ordlyd. Fra Rita Juhl lød det: ”Af personlige årsager og for at beskytte mig selv meddeler jeg hermed, at jeg ønsker - med øjeblikkelig virkning - at udtræde af hvervet som udpeget af Haderslev Kommune til bestyrelsen på Sommersted plejehjem”.

Jan Christensens skriver næsten lige så: ”Jeg bekræfter hermed overfor Haderslev byråd, at jeg har meddelt gruppeformand for den socialdemokratiske byrådsgruppe , Henrik Rønnow, at jeg mandag den 19. april ikke længere ønsker at varetage hvervet som udpeget til at repræsentere byrådet i Sommersted plejehjems bestyrelse. Jeg har samtidig meddelt at jeg samme dag udtræder af bestyrelsen for Sommersted plejehjem".

Tirsdag den 27. april: Haderslev Byråd holder møde, og her afgøres det, hvornår og hvordan og tilsyneladende om de nye medlemmer udpeges.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Gravhund bed plejer i knæet: – Skal hjemmehjælperen banke på, inden hun går ind?

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Enlig mor søger julehjælp, og det skammer hun sig ikke over: Bare drengene kommer godt i vej

Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus til salg: - Folk vil blive triste, men måske skal det være guldsmed eller bolig

EfB

Dagens målmandshelt havde ondt af sine holdkammerater: Men jeg er klar til at stå igen, hvis træneren vil have det

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Populært at pode: - Vi bliver lagt ned med ansøgninger

Sydjylland For abonnenter

Biancas ’Bøvleøre’ skrev altid en godmorgen-besked: Den sidste sendte den 36-årige far til to, få minutter før han døde

Haderslev

Lokale fjernvarme-tilhængere slog til: Og så kom Marstrup også på kortet

Erhverv For abonnenter

150 håndværkere er i sving: Se billederne fra Viking Links gigantiske byggeri i Revsing

De første børn under 12 år har fået vaccinestik mod corona

Sydjylland For abonnenter

Sønderjysk kommune brugte millioner på ældreboliger, som ingen ville bo i: Nu skal 34-årige Jessie give de ældre lyst til at bo på landet

EfB For abonnenter

Tre mål, tre point og en vild afslutning: EfB tog en forsonlig afsked med hjemmebanen

Vejen

Julefrokost i Medius med ny restriktion: Bierpong strengt forbudt

Annonce