Annonce
Haderslev

Sommersted Plejehjem kan blive kommunalt

Voksenudvalget havde Sommersted Plejehjem på dagsordenen på tirsdagens møde. Plejehjemmet har gennem længere tid været genstand for kritik, især kommunikationen mellem ledelse og pårørende. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Voksenudvalget i Haderslev Kommune besluttede tirsdag at få forvaltningen til at undersøge, hvad der vil ske, hvis Sommersted Plejehjem går fra at selvejende institution til kommunalt.

SOMMERSTED: Tirsdag var Sommersted Plejehjem på voksenudvalgets dagsorden. Der har gennem længere tid været en heftig kritik af plejehjemmet, og på udvalgets møde i marts, blev medlemmerne enige om, at plejehjemmet skulle drøftes som et lukket punkt på denne måneds møde.

Derfor var medlemmerne af udvalget heller ikke voldsomt meddelsomme efter mødet, men lidt kom der frem.

- Det er begrænset, hvad jeg kan sige, det var et lukket punkt. Der var dog primært tale om en drøftelse af situationen omkring plejehjemmet, og hvilke mulige løsninger der var. Vi blev enige om at bede forvaltningen om at arbejde videre med at undersøge, hvordan det ville se ud, hvis Sommersted Plejehjem i stedet blev kommunalt, fortalte udvalgsformand Holger Mikkelsen (V).

Annonce

- Var det et enigt udvalg, der bakkede op om den beslutning?

- Ja, det var det, sagde Holger Mikkelsen.

- Hvad siger du selv til en sådan undersøgelse?

- Det synes jeg er fint, der er jo flere muligheder, og vi har som kommune også et ansvar for de borgere, der arbejder på plejehjemmet. Sommersted har nogle udfordringer, og de tilbydes alt den sparring der er, men vi kan ikke give dem ekstra timer til for eksempel uddannelse eller ekstra hænder, da vi har en driftsmæssig aftale med plejehjemmet, og i sidste ende er det jo en ledelsesmæssig opgave, påpeger Holger Mikkelsen.

Mange henvendelser

Lone Ravn fra Socialdemokratiet var også forsigtig i sin udmelding, men lagde ikke skjul på, hvad hun mente:

- Jeg kan kun sige, hvad jeg selv mener, og det er, at Sommersted Plejehjem skal være kommunalt. Jeg mener også, bestyrelsesformand Rita Juhl bør gå. Jeg ved godt, at der er mange der er glade for Sommersted Plejehjem, men jeg har også fået henvendelse fra mange pårørende – også andre end dem, der har været omtalt i JydskeVestkysten, og de har ikke følt sig hørt.

Også Bent Iversen er forsigtig i sin udmelding:

- Det var et lukket punkt, og det er det fortsat, men jeg mener også, det er fornuftigt at få undersøgt, hvordan plejehjemmet kan blive kommunalt. Det her handler ikke om at lukke plejehjemmet, tværtimod, det handler om at sikre det fremover.

Det er Lone Ravn enig i:

- Der er brug for et plejehjem i det område, men plejehjemmenes opgaver er blevet langt mere komplekse, end de var, da driftsaftalen mellem den daværende Vojens Kommune og Sommersted Plejehjem blev indgået. Der er derfor behov for flere muligheder for eksempelvis ekstra uddannelse.


Plejehjemmenes opgaver er blevet langt mere komplekse, end de var, da driftsaftalen mellem den daværende Vojens Kommune og Sommersted Plejehjem blev indgået

Lone Ravn (S)


Annonce

Følges nøje

Driftsaftalen mellem Vojens Kommune og Sommersted Plejehjem blev indgået i 2005, og er ikke siden blevet revideret. Også dengang hed bestyrelsesformanden Rita Juhl.

Svend Brandt fra Enhedslisten har fulgt voksenudvalgets møde med interesse. Han har nemlig erklæret, at hvis ikke de politiske udpegede bestyrelsesmedlemmer, formand Rita Juhl (V) og næstformand Jan Christensen (S) trækker sig frivilligt, så vil han på næste byrådsmøde fremsætte et medlemsinitiativ og bede byrådet om at udpege to nye bestyrelsesmedlemmer. Og det fastholder han ind til videre:

- Jeg har endnu ikke hørt noget, der har fået mig til at ændre ved den plan. Der er behov for styrket ledelse, og det ville være bedre med en professionel bestyrelse, siger Svend Brandt.


Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Anklageskrift fylder 11 sider: Rerup tiltalt for at have 'fredskrænket' fem personer

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Kultur

Grove fuger og gamle munkesten: Ribes gamle kloster har fået en overhaling til godt én million kroner

Varde

Torbjørn overvejer at stemme blankt: Han var håndplukket spidskandidat – nu er hans stemme til salg

Aabenraa

Ikke set siden onsdag: Efterlyst mand fundet død i skovområde

Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Sønderjyske Ishockey For abonnenter

SønderjyskE vinder sikkert: Foran med fem point i Final4-kapløbet

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aabenraa

Motorcykel-ulykke i Padborg: 32-årig mand erklæret død

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Annonce