Annonce
Esbjerg

Sommerunderholdningen er i fare

Det er nu op til politikerne at afgøre, om sommerunderholdningen i Esbjerg, Ribe og Bramming skal bevares, eller om pengene skal omprioriteres. Arkivfoto: JV
Sommerunderholdningen for både børn og voksne er af direktionen i Esbjerg Kommune indstillet til lukning fra næste år. Nu er det op til politikerne, om de vil redde de populære gratis koncerter og arrangementer.

Esbjerg Kommune: Den kommunalt betalte sommerunderholdning for voksne i Byparken i Esbjerg og for børn samme sted samt i Ribe og Bramming er i fare for at forsvinde.

Direktionen har foreslået at nedlægge sommerunderholdningen og i stedet overføre pengene til Kulturpuljen. Der er 2020 afsat 462.800 kroner til sommerunderholdningen, og de penge skulle i stedet bruges til at forhøje Kulturpuljen, der i så fald ville vokse til cirka 1,1 millioner kroner.

Det er nu op til politikerne i Kultur & Fritidsudvalget at tage stilling til forslaget, og formand May-Britt Andrea Andersen (K) vil ikke frede sommerunderholdningen.

- Jeg tænker pragmatisk. Hvad er en kommunal kerneopgave? Er det vores opgave at arrangere gratis koncerter og underholdning? Hvis man i stedet førte pengene over i Kulturpuljen, kunne andre jo ansøge og eventuelt lave lignende arrangementer, så det ikke længere er på kommunale hænder. Jeg er godt klar over, at der er rigtig stor opbakning til sommerunderholdningen i Esbjerg, og det kan også være, at vi skal ind og kigge nærmere på, om der er dele af det, der skal bevares, og dele, der skal lukkes ned, siger udvalgsformanden.

Annonce

Sagsfremstilling

Ifølge Connie Geissler var det en formulering i sagsfremstillingen, der var årsag til, at socialdemokraterne bad om at få sagen udsat.

I direktionens indstilling hed det, at politikerne skulle tage stilling til en omprioritering af pengene fra sommerunderholdningen til Kulturpuljen, og at omprioriteringen skulle indgå i byrådets førstebehandling af budgettet.

Connie Geissler mener ikke, at det er en korrekt formulering og fremgangsmåde.

Hun mener, at politikerne i K&F-udvalget alene skal træffe afgørelsen.

A siger nej

Hvis sommerunderholdningen skal lukkes ned, bliver det ikke med socialdemokratiske opbakning, siger Connie Geissler, der er medlem af Kultur & Fritidsudvalget.

- Vi har diskuteret det i vores gruppe, og vi er helt enige om, at sommerunderholdningen skal bevares. Det er et rigtigt godt tilbud, og der kommer hvert år masser af mennesker i Byparken, både til børnearrangementerne og underholdningen for de voksne, og det er også populært i Ribe og Bramming. Vi vil ikke risikere, at pengene går til helt andre ting, hvis pengene bliver ført over i Kulturpuljen, hvor alle som udgangspunkt kan ansøge. Så vi i Socialdemokratiet siger nej til at lukke sommerunderholdningen, fastslår Connie Geissler.

Der er to socialdemokratiske medlemmer af Kultur- & Fritidsudvalget, og de bad på det seneste udvalgsmøde, hvor sagen skulle have været drøftet, om at få sagen udsat til næste møde.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Sydjylland

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce