Annonce
Esbjerg

Sommerunderholdningen overlever alligevel

Politikerne i Kultur & Fritidsudvalget har valgt at bevare den gratisk sommerunderholdning i sin nuværende form. Arkivfoto: JV
Sommerunderholdningen for både børn og voksne i Esbjerg og Ribe får alligevel lov at fortsætte i sin nuværende form fremover. Politikerne besindede sig og afviste direktionens forslag om at fjerne støtten til arrangementerne

Esbjerg Kommune: Den kommunale sommerunderholdning for børn og voksne i både Esbjerg, Ribe og Bramming får lov at fortsætte.

Direktionen i Esbjerg Kommune havde ellers indstillet, at man fra 2020 nedlagde sommerunderholdning og i stedet omprioriterede de økonomiske midler, så den lille halve million kroner, der som sommerunderholdningen koster, i stedet blev lagt i Kulturpuljen, som alle som udgangspunkt kan ansøge.

Det ville bringe den samlede kulturpulje op på 1.114.000 kroner.

Da sagen første gang skulle behandles i Kultur & Fritidsudvalget, bad socialdemokraterne om at få sagen udsat på grund af en mulig teknikalitet i sagsfremstillingen, og Connie Geissler (S) gjorde dengang partiets indstilling ganske klar.

- Det bliver ikke med socialdemokratiske stemmer, at sommerunderholdningen bliver sløjfet. Det er et godt og populært tiltag, og det vil vi ikke være med til at nedlægge, sagde Connie Geissler.

Sagen blev udsat, men nu har politikerne behandlet sagen efter at have snakket om den i de politiske grupper.

Annonce

Besøgstal

Besøgstallene fra sidste års arrangementer ved den gratis sommerunderholdning i Esbjerg Kommune var:

Voksenunderholdning i Esbjerg: 12.000 fordelt på 5 arrangementer.

Børneunderholdning Esbjerg: 7.200 fordelt på 6 arrangementer.

Børneunderholdning Ribe: 1.500 fordelt på 6 arrangementer

Børneunderholdning Bramming: 410 fordelt på 4 arrangementer.

Alle tal er cirkatal, da der er tale om gratisarrangementer.

Enigt udvalg

Og på udvalgets seneste møde var der nu enighed om ikke at røre ved sommerunderholdningen.

- Vi har i udvalget drøftet sagen og fundet enighed om at opretholde sommerunderholdningen. Der blev fra udvalgets side lagt vægt på den store tilslutning, særligt i Esbjerg. Om end jeg stadig har det sådan, at det ikke falder under en kommunal kerneopgave, så har jeg også respekt for, at utallige mennesker har stor glæde af arrangementerne, siger formand for Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune, May-Britt Andrea Andersen (K).

Politikerne havde i den mellemliggende periode fået tal for, hvor mange, der de senere år har besøgt arrangementerne, og det gjorde en forskel.

- Vi ville have tal på antal besøgende, og det har vi nu fået, og de taler deres eget tydelige sprog. Arrangementerne er rigtig godt besøgt. Jeg mener også, der er en kan- og ikke en skal-opgave fra kommunens side, men vi vil også gerne holde fast i nogle af de få gratis tilbud, der findes. Vi har fra politisk side et ønske om at gøre Kulturpuljen større, og så er direktionen jo nødt til at komme med forslag til omprioritering, men det her var ikke lige løsningen, siger udvalgsmedlem Henning Ravn (V).

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce