Annonce
Team Esbjerg

Sonja Frey bliver en gevinst for Team Esbjerg

Østrigske Sonja Frey er ny hos Team Esbjerg i denne sæson. Hun er hentet i Paris, og Frey blev topscorer med ni mål i kampen mod de japanske VM-værter. Foto: Ludvig Dittmann
Der var mange fine takter, men også ting der skal rettes, da Team Esbjerg knebent slog det japanske landshold 30-29 i den første runde af træningsturneringen Naturens Rige Cup.

- Overordnet er jeg tilfreds.

Team Esbjergs cheftræner Jesper Jensen havde netop set sine tropper i sæsonens første rigtige træningskamp, hvor det japanske landshold havde været en ganske glimrende modstander i Naturens Rige Cup i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Helt som ventet spillede Japan hurtigt – og uortodoks. Men man skulle absolut ikke tage fejl af de forholdsvis små spillere, for fysisk tog de ganske hårdt fat i de mange dueller, deres spillestil med offensivt forsvar og meget spil mand mod mand lagde op til.

Japan havde mange små kombinationer, som ofte endte med udspil til fløjene. Det gav mange scoringer, for det var ikke det helt vilde, Rikke Marie Granlund og Rikke Poulsen fik fat i inde i målet.

Men når Team Esbjerg så fik bremset japanerne, så slog vestjyderne til med en særdeles effektiv kontrafase. Alene i første halvleg, som endte 15-14 til Team Esbjerg, scorede de ti gange på den konto. I det spil var Sanna Solberg effektiv.

Japan bed godt fra sig, og undervejs i anden halvleg var de endda foran med et par mål. Men Team Esbjerg kørte på godt styret af primært playmaker Sonja Frey, som tydeligt fik vist, hun bliver en stor gevinst for Team Esbjerg i den kommende sæson. Sonja Frey blev da også sit holds topscorer med ni mål.

- En rigtig god træningskamp at få. Der er da mange ting, vi gerne vil have rettet, men der var også mange ting, der lykkedes. Indstillingen var fin, og der blev arbejdet hårdt.

Lørdag spiller Team Esbjerg mod russiske CSKA Moskva, der trænes af Jan Leslie. Moskva vandt onsdag aften 28-26 over Randers HK.

- Det er alletiders, da vi møder Randers i pokalen i næste uge, sagde Jesper Jensen.

Annonce

Kampen i tal

Team Esbjerg-Japan 30-29 (15-14)

Målscorede Team Esbjerg: Sonja Frey 9 (1), Sanne Solberg 6, Marit Røsberg Jacobsen 5 (1), Line Jørgensen 3, Kristine Breistøl 3, Vilde Mortensen Ingstad 3 og Annette Jensen 1.

Polman sad udenfor

Estavana Polman var med i dele af opvarmningen, men den hollandske stjernespiller var ikke på banen mod Japan. Hun fik i stedet behandling af holdets fysioterapeut.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Grebet i luften: En køn historie

Tilbage i 1990erne undersøgte danske forskere hvilken voksen, der havde størst betydning i et barns liv. Måske til irritation for ligestillingsfrontkæmperne tronede mor øverst på soklen og sikkert med et guddommeligt lys i baggrunden. Herefter fulgte yndlingspædagogen i børnehaven, legekammeraterne, og så fremdeles nedad på ranglisten, indtil far dukkede op. På samme plads som tilfældige bekendte af familien og naboens kat. Det var en værre historie, og siden har mange mænd oppet sig gevaldigt og lært at gå med babysele, ja nogle har strammet sig virkelig an og fået en fødselspsykose. Ellers også hænger det måske sammen med, at begreberne familie og far og mor er blevet mere elastiske størrelser, hvilket kan give udviklende samtaler på legepladsen: - Hvem er den dame der? - Det er min mor. - Hvem er så damen ved siden af? - Det er min far. Endelig er der dem, der helt undgår konflikten om far og mor ved at introducere udtrykket en forælder. Smag på ordet. En kønsneutral sutsko. Men det passer måske godt til en tid, da køn er i vælten og noget man vælger, lige som man vælger skjorter fra bøjlen. På Facebook kan man efter sigende vælge mellem 71 køn. Det kan selvfølgelig give beskæftigelse på de lange vinteraftener – lidt lige som at lægge puslespil med 1500 brikker - men jeg ikke er sikker på, at jeg har lyst til at tænke på, hvordan nummer 71 ser ud. Hvordan er det endt der? Og hvornår kommer fænomener som ”mors dag ”og ”fars dag” under beskydning? For det ligner strengt taget en kønsstereotyp af de værre. Man kunne med held – det ville også være meget rationelt – finde det svenske udtryk ”hen” frem. Så kan man slå de to dage sammen og undgå i hvert fald én tur i butikker: - Værsgo og glædelig hens dag. Jeg er så ikke sikker på, at de kvinder, der havde vænnet sig røde roser og dyr chokolade, vil blive begejstret for en gave af mere neutral karakter. Et kinesisk waterpas til 20 kroner eller hvad man i en anden kønsstereotyp tid ville give som fars dags gave. Tværtimod er jeg ret sikker på, at hammeren ville falde. Men selvfølgelig ikke fars hammer.

Annonce