Annonce
Nordtyskland

Sorg over Lars Larsens død i tysk hovedsæde ved Flensborg

Veding. - Det er et slag og et chok. Lars Larsen var en helt utrolig, enestående forretningsmand. Han var visionær og praktiker på én gang. Virksomhedens hjerne og hjerte. Det skal lige bundfælde sig,

Det siger Michael Rotermund, kommunikationschef for Dänisches Bettenlager i Weding lige udenfor Flensborgs bygrænse. Fra afdelingen i Weding styres Jysk i Tyskland, Østrig, Schweiz, Frankrig, Italien, Spanien og Portugal. I det tyske hovedsæde er der omkring 600 medarbejdere, og i alt har Dänisches Bettenlager cirka 970 filialer i hele Tyskland.

- Lars Larsen har jævnligt været hos os i centralen, hvor der blev drøftet regnskaber og projekter, fortsætter Rotermund.

- Han var en mand, som stolede på sine koncepter, ideer og især medarbejdere, som alle har haft mulighed for at bidrage til virksomhedens succes. Lars Larsen var generelt meget medarbejderorienteret, og han har præsteret et livsværk uden lige, siger Michael Rotermund.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Østergade skal være mere grøn

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Kolding kæmpede mod vandmasserne: Her er forklaringen på oversvømmelserne

Annonce