Annonce
KIF Kolding

Sort på hvidt: KIF Kolding har ligaens dårligste forsvar

KIF Kolding-forsvaret har været for dårlig til at lukke af mod modstanderne i flere kampe i denne sæson. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
KIF Kolding er det ligahold, der i gennemsnit lukker flest mål ind i sine kampe. Torsdag aften skal holdet forsøge at sætte en prop imod TTH Holstebro.

Håndbold: KIF-målmændene, Tim Winkler og Agust Eli Björgvinsson, kender turen ind i eget mål.

De er gået den vej sammenlagt 194 gange i sæsonens hidtidige seks ligakampe.

Det betyder, at KIF's modstandere i gennemsnit scorer mere end 32 gange i hver kamp, og dermed har Kolding-holdet statistisk set ligaens dårligste forsvar.

Annonce

- Det skyldes flere ting. Hvis man kigger på, hvem vi har mødt, tror jeg også, at statistikken efter sæsonen vil sige, at vi har haft det sværeste startprogram, siger KIF-træner Andreas Toudahl og peger på hjemmekampene mod Bjerringbro-Silkeborg og Skjern samt udekampene mod Aalborg og Skanderborg Aarhus.

KIF har hentet sine tre point med en åbningssejr over Lemvig-Thyborøn og en skuffende uafgjort kamp i Skive.

- Vi må også erkende, at vi ikke har været dygtige nok i sammenspillet mellem forsvar og målmænd. Så har vi haft kampe, hvor forsvaret har stået ok, men så har vi manglet fem-seks redninger. Vi må også sige, at når vi møder et hold som BSH, der er stærkt spillende, så skal vi vinde målmandskampen, hvis vi skal vinde håndboldkampen. Den tabte vi stort, siger Toudahl.

- Nu ved modstanderne jo, hvordan vi dækker. Det gør nok ikke den store forskel. Nøglen i at vinde kampe er at have redninger, og det skal forsvaret hjælpe med. I nogle kampe har vi brugt for lang tid på at ramme skytterne for at få redninger, og det har skabt usikkerhed. Så det er små, men vigtige mekanismer.

OPTAKT

Håndbold, herreligaen

Torsdag klokken 19.00: TTH Holstebro - KIF Kolding

JV tipper: 28-30

KIF-træneren mener, at spillerne for ofte har forsøgt at redde tingene på egen hånd frem for at holde sig til konceptet.

- Det er kollektivet, der skal bestå, og det kan det ikke, hvis folk laver individuelle fejl. Så synes jeg også, vi har været for uskarpe i nogle helt klare prioriteringer individuelt. Det kunne være en yderside på en unavngiven højreback, som vi ikke vil acceptere. Og når det så sker tre gange i løbet af en kamp, må vi også kigge på os selv og sige, at vi ikke har været dygtige nok, mener han.

Få TTH'ere i fokus

Torsdag aften kommer KIF-forsvaret til at stå over for et TTH-mandskab, der har været hårdt ramt af skader. De spiller med Allan Damgaard som højrehåndet højreback og med unge Emil Jensen som playmaker. På venstre back er det Jonas Porup, der har haft en stor rolle, mens Nikolaj Markussen vendte tilbage i nederlaget mod SønderjyskE i lørdags uden at imponere.

- Det er observeret, og det gør også, at vi har nogle endnu klarere prioriteter på ting, vi skal lykkes med forsvarsmæssigt. Og uden at nævne for meget er det bundet op på nogle få personer i forhold til mål, assists og tilkendte straffekast. Og der skal vi være skarpe, siger Toudahl.

Annonce

Mest læste

Esbjerg

Tag kandidattesten her

KIF Kolding For abonnenter

Se videoanalyse: Nederlag i Gråvejr Arena medfører tunge skyer over KIF Kolding

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Kultur

En gave til byen: Kunstner vil rejse moderne skulptur til minde om gammel redaktør

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

KIF Kolding

Bitter KIF Kolding-træner: Vi mangler kvalitet i de afgørende situationer

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

Annonce