Annonce
Haderslev

Sorte Ole fik en julegave af kommunen

Det kostede blandt andet Ole Eli Christiansen en brækket arm, at deltage i et valgmøde. Arkivfoto: Larz Grabau

En brækket arm efter et fald på et valgmøde udløste en udbetaling på 3000 kroner til partiformanden bag Det sorte register.

HADERSLEV: Knap 3000 kroner har sorte Ole alias Ole Eli Christiansen fra Det sorte register fået som plaster på såret af Haderslev Kommune. Derudover har kommunens folk pillet en del af hans valgplakater ned, fordi han ikke selv kunne gøre det med en brækket arm, efter et fald på et valgmøde.

Han deltog den 7. november i vælgermødet i Haderslev Idrætscenter arrangeret af Haderslev Ungdomsråd. Her væltede han ned fra podiet med sin stol. I første omgang mente han ikke, der var grund til at komme med et erstatningskrav. Men det ændrede han senere, da han fandt ud af at den brækkede arm og knuste mobiltelefon kostede ham både tid til valgkamp og penge.

Han rundede op til et krav på én million kroner mod kommunen. Det endte dog hurtigt med et "forlig", selvom man i kommunen ikke mente, at man var erstatningsansvarlig, og at sikkerheden i øvrigt var i orden på mødet.

... og vores ønske om at være gode værter. Og endelig det overordentligt beskedne beløb, der er blevet udbetalt ...

Charlotte Veilskov

En afvejning

- Hvorfor så overhovedet gå ind i en forhandling?

- Haderslev Idrætscenter og/eller Haderslev Ungdområd er som arrangører naturligvis ansvarlige for, at valgmødet kan afvikles forsvarligt. På den baggrund har vi foretaget en afvejning af den økonomiske procesrisiko, der altid vil være forbundet med at føre sager ved domstolene, vores konkrete vurdering af et eventuelt erstatningsansvar i den konkrete sag, og vores ønske om at være gode værter. Og endelig det overordentligt beskedne beløb, der er blevet udbetalt til Ole Eli Christiansen som endegyldig løsning af sagen, forklarer Charlotte Veilskov, direktør i Børn- og Kulturservice.

I alt er der udbetalt 2947,95 kroner til Ole Eli Christiansen for den ødelagte mobiltelefon og smertestillende medicin samt transport til sygehuse i forbindelse med operationer og undersøgelser af den brækkede arm.

Annonce

700 valgplakater mangler

Derudover har kommunen taget hans valgplakater ned. Men der halter enigheden så stadig, for Ole Eli Christiansen mener, at der mangler en del.

- Kommunen har ikke levet op til sit ansvar i forliget. De har nedtaget lige knap 300 valgplakater, der var hængt godt 1000 plakater op. Hvor de resterende er blevet af, ved vi ikke, siger Ole Eli Christiansen.

Yderligere fire er pillet ned af Vejdirektoratet. Det viser sig dog, at de resterende plakater er væk, så det har nu udløst en politianmeldelse om tyveri/hærværk mod cirka 700 valgplakater.

Charlotte Veilskov kan ikke svare på, om kommunen har lavet lignede aftaler før.

- Det har vi ingen registreringer af.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Haderslev

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hylder boykot, men sælger stadig selv Ecco-sko: Nu trækker Niels Flemming Hansen sig som ordfører

Vejen For abonnenter

Skal du investere i varmepumpe eller fjernvarme? Husejere i 13 byer får klar besked hurtigst muligt

Varde

Pia-Vera må ikke købe nyt tøj i et år: Ærligt, så har jeg lige skullet arbejde med mig selv i forhold til at gå i tøj, andre har gået i før mig

Tønder

Indbrudstyve trængte ind gennem åbent vindue: Blev overrasket af beboer

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

Esbjerg For abonnenter

I Esbjergs nye gør-det-selv-skov skal vi selv plante træerne: Lissi og Tom besøger deres træer flere gange om ugen

Sønderborg For abonnenter

Ewers har kastet sig ud i erhvervseventyr udenfor landets grænser: - Jeg har nok let ved at blive begejstret

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Esbjerg

23-årig mand død i arbejdsulykke: Klemt ihjel på havnen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Vejen For abonnenter

Martin Beck frygter at slide sin krop i stykker: Nu satser han i stedet på at sælge legetøj

Varde For abonnenter

Trods aftale: Varde får de fleste møllegener, men lovgivningen sikrer Ringkøbing-Skjern de fleste møllemillioner

Sydjylland

Nyvalgt politiker må sygemelde sig: Jeg er nødt til at tage mit helbred alvorligt

Annonce