Annonce
Haderslev

Sorte Ole har indgået forlig med kommunen efter fald på vælgermøde

Ole Eli Christiansen fra Det sorte register fik gips på sin arm efter han brækkede den to steder på vælgermødet. Der opstod siden komplikationer, så han måtte opereres. Arkivfoto: Larz Grabau

HADERSLEV: En brækket arm og en ødelagt mobiltelefon var de mest tydelige skader efter sorte Ole alias Ole Eli Christiansen fra Det sorte register væltede ned af podiet på vælgermøde tirsdag arrangeret af Haderslev Ungdomsråd på Haderslev Idrætscenter.

Bagefter krævede han én million kroner i erstatning hos Haderslev Kommune for blandt andet tabt arbejdsfortjeneste og så videre.

Men fredag blev der åbenbart indgået et forlig omhandlende et noget mindre beløb.

- Vi har i fællesskab har fundet en løsning, der ikke dræner kommunens pengekasse. Det skal siges, at det aldrig har været meningen at få én million i erstatning af Haderslev Kommune, da Det Sorte Register ikke er interesseret i at tømme kommunens pengekasse. Meningen med det høje erstatningskrav var at få Haderslev Kommune i dialog, og det lykkedes, siger Ole Eli Christiansen.

Han har derimod fået lovning på et noget mindre beløb til dækning af alle udgifter, der er opstået i forbindelse med faldet; som en ødelagt mobiltelefon, medicin, transport til og fra sygehus i forbindelse med den efterfølgende operation og nedtagning af valgplakater efter valget.

Hvad det løber op i, er ikke gjort op endnu.

Borgmester Hans Peter Geil (V) bekræfter forliget.

- Jeg kan ikke detaljerne, men jeg kan berolige med, at vi ikke betaler én million kroner. Det er blandt andet betaling af hans telefon. Det er småtteri, siger Hans Peter Geil.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce