Annonce
Tønder

Sortering: Tønder Forsyning vil inspirere dig til nem affaldssortering

Fra foråret skal borgerne i Tønder kommune sortere organisk affald. Tønder Forsyning og miljøplanlægger Bente T. Kristensen vil gerne inspirere til sorteringen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Medarbejdere fra Tønder Forsyning tager på rundtur og viser de nye affaldsbeholdere frem. Derudover kan man få gode råd til, hvordan man kan gøre sorteringen let for sig selv.

Tønder Kommune : Vi vil så gerne have, at du sorterer lidt mere!

Det kunne være Tønder Forsynings motto, for ikke så snart er den ene nye sorteringsløsning rullet ud til alle i kommunen, før forsyningsselskabet tager fat på en ny.

Til foråret skal vi således alle til at også at sortere vores madaffald.

- Vi ved det godt. Det går rigtig stærkt i disse år, og jeg kan godt forstå, hvis man kan have lidt svært ved at følge med. Men der er jo vedtaget en national affaldsplan, som forpligter os til at genanvende mindst halvdelen af vores affald inden 2022, så vi har lidt travlt, siger miljøplanlægger for Tønder Forsyning, Bente T. Kristensen i en pressemeddelelse.

Annonce

Her kan du møde Tønder Forsyning

Få inspiration til den nye madaffaldsindsamling i efterårsferien:

  • Tirsdag den 15. oktober - Fakta, Toftlund mellem 13 og 15.30
  • Onsdag den 16. oktober - Super Brugsen, Løgumkloster mellem 9.30 og 12
  • Torsdag den 17. oktober- Dagli’ Brugsen, Højer mellem 9.30 og 12 og Kvickly Tønder mellem 13 og 15.30
  • Fredag den 18. oktober- Rema 1000, Skærbæk mellem 9.30 og 12

Få inspiration

Den nye madsorteringsordning giver nye udfordringer i køkkenet, og disse vil Tønder Forsyning gerne hjælpe med at løse.

- Vi ved, at det optager plads i køkkenet, når man skal sortere sit madaffald fra, og at det er vigtigt for de fleste mennesker at finde en god løsning, som hverken er grim eller for langt væk, siger Bente T. Kristensen.

I efterårsferien i uge 42 kan man møde både den nye beholder og medarbejdere fra Tønder Forsyning, som vil fortælle om, hvordan den nye ordning kommer til at fungere, og hvad det vil sige at sortere madaffald fra. Samtidig kan man få inspiration til, hvordan man kan indrette sig derhjemme, inden den nye ordning kommer.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce