Annonce
Debat

Sosu-mangel i syd skal løses med fleksibel arbejdstid

Annonce

Læserbrev: Dugfriske tal fra FOA afslører, at de syd- og sønderjyske kommuner vil mangle mellem 100 og 400 sosu'er i 2028, hvis vi ikke gør noget. I den forbindelse er det næppe en motivationsfaktor at uddanne sig til et fag med livslang lavere indtjening, som bl.a. skyldes, at 81 procent af de ansatte i ældreplejen i dag er på tvungen deltid.

Får vi ikke løst udfordringen med det massive overforbrug af deltid, vil de syd- og sønderjyske kommuner se ind i et massivt rekrutteringsproblem.

Vi skal have en palette af muligheder og en af dem handler om, at de ansatte får ret til at gå op og ned i tid. Det er uanstændigt, at så mange i sektoren er tvunget til at arbejde færre timer, end de har lyst til. Da SF i Kolding Kommune bad om at få undersøgt omfanget af deltid, viste det sig, at kun 4 procent af de ansatte på plejecentrene havde en fuldtidsstilling. Det svarer til 13 ansatte i hele kommunen.

Men kommunerne fattes penge til at ændre på vilkårene. Nulvækst og stram økonomi har i årevis tvunget dem til at få vagtplanerne til at hænge sammen ved at oprette et hav af deltidsstillinger. De borgerlige har haft magten i et overvældende flertal af årene siden årtusindskiftet, og DF har byttet velfærd for udlændingestramninger og ikke sikret området. Det er på tide, at der rettes op - både med fleksibel arbejdstid og økonomien til at sikre den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce