Annonce
Sydjylland

Sosu-skolen først i Danmark med digital assistentuddannelse

Line Kirk Øgendahl (nummer to fra venstre) er nyansat projektleder for den spritnye uddannelse på Social- og Sundhedsskolen Syd. Hun skal blandt andet sikre, at skolen gennem tæt kontakt til industrien for velfærdsteknologi er ajour med det nyeste på området. Pr-foto

27 elever begynder efter nytår på spritny uddannelse med fokus på velfærdsteknologi.

Annonce

Sønderjylland: Et halvt år fra idé til køreklar uddannelse. Så hurtigt har de fire sønderjyske kommuner og Social- og Sundhedsskolen Syd i Aabenraa skabt en ny udgave af uddannelsen til social- og sundhedsassistent med særligt fokus på velfærdsteknologi i pleje- og sundhedssektoren. Endnu har ingen anden sosu-skole udbudt en tilsvarende uddannelse. Sosu Syd tager imod det første hold på 27 elever straks efter nytår.

Velfærdsteknologi kan for eksempel være hjælpemidler til handicappede eller teknologi, der kan løse rutineopgaver.

- Meningen med den nye Digi-Tech-uddannelse er, at vi som erhvervsskole skal være gearet til at levere medarbejdere med de helt rigtige kvalifikationer til blandt andet plejecentre og hjemmepleje, siger direktør, hos Sosu Syd Lotte Dalegaard Pedersen i en pressemeddelelse.

Annonce

Nødvendigt skridt

Ifølge hende buldrer velfærdsteknologiske løsninger frem, der hvor sosu-assistenter og sosu-hjælpere arbejder. Og på sosu-skolen i Aabenraa er den praktiske brug af velfærdsteknologi allerede integreret i undervisningen.

- De nyuddannede fra de seneste årgange har et godt, praktisk kendskab til teknologien, men mange af deres lidt ældre kolleger ude på arbejdspladserne har behov for støtte fra kolleger, så de både lærer at bruge og at forstå den nye teknologi, siger Lotte Dalegaard Pedersen.

Digi-Tech varer cirka to år og tre måneder. Til august begynder det første Digi-Tech-hold med mulighed for adgang direkte efter folkeskolens 9. klasse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce