Annonce
Aabenraa

SOSU Syd får stort tilskud: Nu kan vi se længere ud i fremtiden

Lotte Dalegaard Pedersen glæder sig over, at SOSU Syd nu er sikret tilskud nogle år frem. Arkivfoto: André Thorup
SOSU Syd er en af 12 erhvervsskoler, der modtager det såkaldte udkantstilskud. Nu har et bredt politisk flertal besluttet, at tilskuddet skal fortsætte frem til 2022, og det glæder direktør Lotte Dalegaard Pedersen.
Annonce

Aabenraa: - Hvor dejligt!

Sådan lyder reaktionen fra Lotte Dalegaard Pedersen, direktør på SOSU Syd, efter et bredt politisk flertal har besluttet, at social- og sundhedsskolen i Aabenraa får del i det såkaldte udkantstilskud. I alt uddeles der 10 millioner kroner til 12 erhvervsskoler, og dem får SOSU Syd lidt over 840.000 kroner af.

Tilskuddet er ikke nyt, men det har ikke været en selvfølge, at det skulle fortsætte. Nyt er det også, at tilskuddet gælder frem til 2022. Det glæder Lotte Dalegaard Pedersen.

- Det betyder jo, at vi kan planlægge længere frem end bare fra år til år og tage længere lys på med hensyn til den store opgave, vi står over for med at rekruttere til det her område. Kommunerne kommer til at mangle rigtig mange hjælpere og assistenter, og med den slags penge her kan vi se lidt længere ud i fremtiden, siger hun.

Udkantstilskud

Det særlige tilskud blev indført under finanslovforhandlingerne i 2018. Her blev der afsat 40 millioner kroner til at løfte erhvervsuddannelserne i udkantsområderne frem mod 2022. Af den pulje blev 10 millioner i 2019 brugt til et særtilskud til 12 små erhvervsskoler og -gymnasier i yderområder. Det blev dog dengang ikke vedtaget, at puljen også for fremtiden skulle udmøntes, hvorfor skolerne har levet i stor uvished om deres økonomiske situation.

Annonce

Flere initiativer

I begyndelsen af året lancerede skolen en ny DigiTech-uddannelse med et særligt fokus på velfærdsteknologi, og man har indgået et samarbejde med Meyers Madhus om en konkret maduddannelse for at vise, at mad og fællesskab også er en del af branchen.

- Med de her penge vil der være mulighed for at sætte flere af den slags initiativer i gang, så vi kan vise nogle nye sider af faget, siger Lotte Dalegaard Pedersen

Folketingspolitiker Jesper Petersen (S) fortæller, at partiet og de øvrige aftalepartier med tilskuddet vil understøtte en mangfoldighed af uddannelsesmuligheder uden for de største byer.

- Det handler selvfølgelig om at sikre, at der er gode uddannelsestilbud i vores landsdel, som er noget af det, jeg arbejder for. Med det her tilskud viser vi, at vi prioriterer, at de også skal være her, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

112

Peter Madsen erkender at have fået hjælp til flugt

Annonce