Annonce
Vejen

- Sover du, spurgte de to listetyve

Arkivfoto
To mænd med et mellemøstligt udseende begik mandag et indbrud på en ejendom og overraskede her en 16-årig dreng.

Folding: Netop som politiet har anholdt og varetægtsfængslet to unge bulgarske statsborgere, og sigtet dem for at have begået stribevis af tricktyverier, er der igen et par tyve på spil. Denne gang er det ikke tricktyve, men listetyve.

Mandag modtog politiet således en anmeldelse af et indbrud i en ejendom med adresse på Foldingbrovej i oplandet til Brørup. Her var det lykkedes to listetyve at skaffe sig adgang til ejendommen, hvor de luskede rundt. På et tidspunkt omkring klokken 13.30 overraskede de en 16-årig dreng, som lå og sov. Drengen vågnede imidlertid, men det lod ikke til at skræmme de fremmede, som straks indledte en samtale med drengen.

- Sover du, spurgte, den ene.

- Ja, svarede drengen, hvorefter listetyven smilede til drengen og sagde:

- Nå, men så kommer vi bare tilbage igen i morgen.

Og så listede de to uindbudte gæster bort igen.

Annonce
Nå, men så kommer vi bare tilbage igen i morgen.

Listetyven

Et signalement

- Vi betragter hændelsen som et indbrud og sørger for en såkaldt tryghedsopfølgning, siger politikommissær Lasse Rasmussen, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ved en tryghedsopfølgning tager politiet efterfølgende kontakt til familien, hvor gerningsmændene har været på uindbudt besøg.

Den 16-årige dreng har fortalt politiet, at listetyvene, som begge er mænd, har et mellemøstligt udseende. Den ene er almindelig af bygning, mørklødet med brune øjne, sort hår og en smule skægstubbe. Aldersmæssigt er vedkommende sidst i tyverne, og han var iført en sort bluse og bar en sort dynevest udenpå trøjen.

Den anden listetyv nåede drengen ikke at notere sig et nærmere signalement af.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce