Annonce
Fodbold

Sovjetrussere stolte over foto med Pelé

Der er ikke noget at se til, at der er store penge i Premier League. På de store brede boulevarder er der enorme fotostater af Frank Lampard, Josip Guardiola og Jürgen Klopp. Foto: Leif Rasmussen.

Jon Dahl Tomasson, vikarierende landstræner, konstaterede efter Gibraltar-kampen, at der var meget få i landsholdstruppen, der var vant til at spille på kunstgræs. - I Holland dropper de om et par år at spille på kunstgræs i Æresdivisionen. Det vurderes, at man ikke kan spille topfodbold på andet end natur- eller hybridgræs. I Danmark giver det i nogle klubber mening at have kunstgræs af økonomiske, strategiske og klubmæssige hensyn, sagde han.

Hans Martin Møller fra Horne - blandt andet kendt som manden bag de mange internationale sommerkampe på de kanter - er med i Gibraltar og Tbilisi som Fifa Match Agent. Han har lige været en tur hjemme at vende på hotel i København efter Gibraltar-kampen, inden manden fra DBU Fyns bestyrelse dukkede op i Tbilisi lørdag aften.

DBU's scout har været i Istanbul, hvor Georgien spillede en venskabskamp mod Sydkorea og spillede 2-2. Jon Dahl han endda særligt kendskab til to af spillerne, som han har trænet i Vitesse Arnhem.

Randers-profilen Saba Lobjanidze er med for Georgien søndag aften og han scorede jo også, da georgierne tabte 5-1 i København i juni og spillede hele kampen. Til gengæld er Esbjergs Lasha Parunashvili end iukke med i bruttotruppen på 27 spillere, selv om han dengang spillede 57 minutter for sit land.

Annonce
Sådan en lørdag formiddag i 1,4 millioner-byen i Tbilisi vrimlede det med blomsterhandlere. Og var det ikke oplagt at købe georginer i Georgien? Der er så bare ikke nogen sammenhæng, fordi navnet på blomsten er opkaldt efter professor Georgi fra Skt. Petersborg. Så er det på plads. Foto: Leif Rasmussen
Der var masser af historiske billeder hængt op i katakomberne på Dinamo Arena. Dette billede fra 60'erne efter en kamp mellem Sovjetunionen og Brasilien er fænomenalt. Sovjetrussernes beundring for datidens "verdens bedste fodboldspiller" er til at få øje på. Foto: Leif Rasmussen
Dinamo Tbilisi er tydeligt meget stolte over klubbens historie, men man kan i høj grad diskutere skønheden i de vundne porcelæns-pokaler foran tidligere tiders store præsidenter og ledere. Foto: Leif Rasmussen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce