Annonce
Sønderborg

Sovseskål med skimmelvækst: Kro har stadig ikke styr på rengøringen

Peter Jensen og hustruen Carina Østergaard (tv.) har siden september 2015 drevet kroen. Arkivfoto: Timo Battefeld

Nymølle Kro på Nordals har for anden gang på godt en måned fået en sur smiley og bøde. Kroen er nu under skærpet opsyn hos Fødevarestyrelsen.

Guderup: Nymølle Kro har stadigvæk ikke fået styr på rengøringen, der ellers kostede stedet en bøde og sur smiley i begyndelsen af december. Det er Fødevarestyrelsens konklusion efter et opfølgende kontrolbesøg her midt i januar.

- Det er noget skidt. Surt for vi havde ellers fikset det, som var på programmet sidst, men kontrollanten fandt desværre noget nyt. Ligesom første gang så synes jeg, det er lige på bagatelgrænsen, men jeg vil ikke klage. Det kan ikke betale sig, siger forpagter Peter Jensen.

Tilbage i december var der ifølge Fødevarestyrelsen beskidt flere steder på Nymølle Kro - blandt andet i køkkenet, mellemgang, baglokalet og opvaskeområdet. Under besøget her i det nye år var rengøringen ikke blevet bedre - faktisk tværtimod ifølge kontrolrapporten.

På bord stod to store gryder med flere dage gamle fødevarerester. En pålægsmaskine sidst anvendt i juledagene fremstod med pålægsrester. I baglokale stod rullebord fyldt med privat opvask fra julen blandt andet sovseskål med tydeligt skimmelvækst.

- Kroen har været lukket i julen. Vi bor på kroen, og det er ting fra os selv, som jeg ikke har prioriteret særligt højt. Det dur selvfølgelig ikke, siger forpagteren.

Annonce

Det er da træls, når jeg aldrig før har haft problemer med Fødevarestyrelsen at komme under skærpet overvågning. Jeg føler mig næsten ligesom en kriminel.

Peter Jensen, forpagter, Nymølle Kro

Under skærpet opsyn

I rapporten nævnes også en række andre steder, hvor der er beskidt og fedtet for eksempel gulv i baglokale, ovn, underside af arbejdsbord og komfur.

Fødevarestyrelsen har nu skruet bissen på overfor Nymølle Kro. Den har igen fået en sur smiley, men bøden er denne gang vokset fra 5.000 til nu 7.500 kroner. Desuden kan kroen se frem til to gebyrbelagte opfølgende kontrolbesøg i nærmeste fremtid.

Det skyldes, at der ved tre af de seneste fire kontrolbesøg har været overtrædelser af fødevarelovgivningen. Der er var også problemer med rengøringen ved en kontrol tilbage i oktober 2017.

- Det er da træls, når jeg aldrig før har haft problemer med Fødevarestyrelsen at komme under skærpet overvågning. Jeg føler mig næsten ligesom en kriminel, siger Peter Jensen, der siden september 2015 har drevet Nymølle Kro, som er en fuldblodskro med a la carte, dagens ret samt mulighed for at gå ind og få en øl.

Peter Jensen er uddannet kok og har tidligere arbejdet på Alsion. Sammen sin hustru bor han på kroen, der har åbent alle ugens dage og har mad ud af huset.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce