Annonce
Læserbrev

Spændende hvornår Lyngparken i Varde reelt udvides med otte demensboliger

Læserbrev: Nu er der bygget i Ølgod helt i tråd med forligspartiernes (gamle) budgetaftale.

I samme aftale står der:

“Forligspartierne er enige om at øge antallet af pladser på det kommende demenscenter i Ølgod til 32 pladser. Samtidig med dette byggeri gennemføres den tidligere aftalte udvidelse på Lyngparken i Varde med otte pladser.” Derfor venter jeg med stor spænding på effektueringen.

At økonomien - styringen ud fra den nye BDO rapport - fortsat trænger til en kærlig hånd er ikke nyt - selvom det sandsynligt ender med ekstra millioner til området med det (nye) budgetforlig, der ligger på bordet.

“Forligspartierne er opmærksomme på, at der særligt på handicap- og psykiatriområdet er brug for en nøje styring af indsatsen og anmoder administrationen om at tilsikre dette og holde Udvalget for Social og Sundhed underrettet om den løbende udvikling.”

Hvis der mangler 2 millioner mere i kassen, kan man overveje.

“Herudover afsættes der 2 mio. kr. i alt i 2019 og 2020 til supervision til medarbejdere i ældreplejen, hvorefter det på baggrund af erfaringerne vurderes, om tilbuddet skal videreføres.”

Jeg har min gang på Lyngparken, og der mangler pladser til demente.

Da flere demente bliver ret gamle - nogen får diverse medikamenter for at blive her lidt længere - det er naturligt at holde gang i livet så længe som muligt.

Det betyder, at der mangler yderligere pladser, da udskiftningen ikke er stor. Derfor venter jeg spændt på, hvornår vi tilgodeser denne stigende gruppe af demente og sikre yderligere plads til dem - som aftalt.

Annonce
Tom Arnt Thorup. PR-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce