Annonce
Varde

Spændingen trækker ud: Valg af Venstres borgmesterkandidat begynder først 25. januar

Line Berner og Mads Sørensen er indtil videre de eneste, der deltager i kampen om at blive Venstres borgmesterkandidat. Der vil være afstemninger om posten 25. januar. Foto: André Thorup og Jørn Deleuran
Det bliver en lidt længere proces, før Venstre kan præsentere en ny borgmesterkandidat. Mødeform og afstemningsmetode er ikke helt på plads.

Varde Kommune: Da Erik Buhl (V) valgte at trække sig som borgmesterkandidat til næste valg, forlød det, at der forholdsvis hurtigt ville blive valgt en ny kandidat. I krogene har der været talt om 30. november.

Men nu er det besluttet, at der først vil være afstemninger 25. januar. Om der også bliver præsenteret en spidskandidat på denne dato er ikke helt på plads, fordi bestyrelsen i Venstres kommuneforening først skal have fundet en mødeform og en afstemningsmetode, som kan gennemføres, uanset hvad reglerne er for forsamlingers størrelser og så videre.

Tilbage i 2013, da Erik Buhl blev valgt som borgmesterkandidat, foregik det ved et stort møde med over 700 medlemmer, der over fem afstemningsrunder nåede frem til, hvilken kandidat der havde flertallets opbakning. Det er selvsagt umuligt med de coronarestriktioner, der gælder i dag - og formentlig også de restriktioner, der vil gælde i januar.

Annonce

To kandidater

Status lige nu er, at der er to fra Venstre, der deltager i kampen om at bliver borgmesterkandidat. Det er gruppeformand Line Berner og udvalgsformand Mads Sørensen.

Der er dog formentlig flere på vej. Connie Høj og Peder Foldager har ikke villet afvise at stille op. Desuden er der lagt op til, at den, der får flest stemmer til Ølgod Venstres opstillingsmøde på torsdag også vil få Ølgod Venstres opbakning som borgmesterkandidat. Det er derfor meget sandsynligt, at efter torsdag vil enten Tina Agergaard Hansen eller Lars Teglgaard også er kandidat.


Da Erik Buhl blev valgt som borgmesterkandidat, foregik det ved et stort møde med over 700 medlemmer, der over fem afstemningsrunder nåede frem til, hvilken kandidat der havde flertallets opbakning. Det er selvsagt umuligt.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce