Annonce
Esbjerg

Spærring af rute 11 i Ribe påvirker lastbiltrafikken: Lastbiler uden ærinde skal ud på den store omkørsel

Lastbiler uden egentligt ærinde i Ribe skal køre den store omkørsel uden om Ribe, når der skal laves banearbejde på rute 11 i det nordlige Ribe fra 28. november. Illustration: Vejdirektoratet
Særligt lastbiler skal være opmærksomme, når banearbejder i Ribe spærrer rute 11 for gennemkørende trafik fra lørdag den 28. november til torsdag den 10. december. Kun lastbiler med ærindekørsel kan køre ad omkørselsruten på Nørremarksvej.
Annonce

Ribe: Lastbiler uden ærinde i Ribe skal forberede sig på en omvej, når der spærres for gennemkørende trafik på rute 11 ved Ribe fra lørdag den 28. november kl. 6.00 til torsdag den 10. december kl. 18.00.

Vejdirektoratet skal som en del af udbygningen af rute 11 ombygge jernbaneoverkørslen på Plantagevej. Derfor bliver vejen spærret for gennemkørende trafik fra krydset ved Obbekjærvej og Farupvej til krydset ved Nørremarksvej og Industrivej.

Trafikken henvises i denne periode til skiltede omkørselsruter via mindre veje. For at begrænse antallet af tunge køretøjer på den lille omkørselsrute via Nørremarksvej er kun lastbil, traktor og motorredskab med ærindekørsel tilladt på Nørremarksvej.

Annonce

Store konsekvenser

- Når rute 11 spærres bliver trafikken ledt ud på mindre veje i området. Disse veje er ikke dimensioneret til den øgede trafik, og Nørremarksvej går derudover gennem et beboelsesområde. Vi skal derfor begrænse den tunge trafik på Nørremarksvej, og det betyder desværre, at lastbiler, der ikke har et ærinde på vejen, skal ud på de store omkørselsruter. I nordgående retning bliver turen markant længere, siger Mike Boesen, projektleder i Vejdirektoratet.

Alle omkørselsruter skiltes, og trafikanterne vil cirka 40 kilometer fra Ribe møde de første infoskilte om spærringen af rute 11 ved skilte mod Ribe. Spærringen forventes at have store trafikale konsekvenser, og der er risiko for kødannelser og forlænget rejsetid.

Vejdirektoratets trafikberegninger viser, at særligt trafikken fra nord mod syd kan blive ramt af lange kødannelser på op mod seks kilometer. Trafikken i nordgående retning forventes kun at blive ramt af mindre kødannelser på op mod 600 meter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Navne For abonnenter

Edel er ny leder på Koldinghus: Som barn tænkte jeg, at når jeg bliver voksen, så køber jeg slottet og flytter ind

Annonce