Annonce
Vejen

Spøgelsesbilist: Er de nye ramper farlige?

Løsningen med parallel til- og afkørsel, som er valgt her på de nye mortorvejsramper ved Vejen Øst, er meget sjælden. De blev indviet for et par måneder siden, og der har allerede været en spøgelsesbilist, som er kørt forbi tilkørslen til højre og ned ad afkørslen til venstre. Det endte med et mindre alvorligt sammenstød nede på selve motorvejen. Nu opstilles ekstra advarselsskilte. Foto: Steen Rasmussen
Vejdirektoratet opstiller efter uheld ekstra advarselsskilte på motorvejsrampen ved Vejen Øst. En læser gjorde opmærksom på problemet.

VEJEN: Efter 20 års venten blev de vestvendte ramper på motorvejen ved Vejen endelig færdige. Det røde bånd blev klippet fredag den 22. november - og blot en god måned senere kørte en 75-årig bilist fra Esbjerg en mørk aften ved 17.30-tiden ned af den forkerte rampe og endte som spøgelsesbilist i den forkerte retning.

- Først er der i hvert fald én bilist, der undgår manden. Men den næste bilist kan ikke undgå ham, og de rammer hinanden frontalt, fortalte vagtchefen hos politiet til avisen og tilføjede, at bilen, der blev ramt af spøgelsesbilisten, blev ført af en 23-årig kvinde fra Fredericia.

- I øjeblikket tyder det heldigvis på, at der ikke er tale om den store personskade. Begge førere er bragt til tjek på skadestuen, fortalte vagtchefen den fredag aften.

I forbindelse med sammenstødet blev en bil i det modsatte spor desuden ramt af vragdele. Efter uheldet blev motorvejen helt spærret i østlig retning, hvilket skabte lang kø.

Annonce

Det er kun at skabe forvirring at lægge tilkørsel og afkørsel lige ved siden af hinanden.

Ekstra sikkerhed

En af avisens læsere, en yngre kvinde, har rettet henvendelse til redaktionen, efter hun selv kom i tvivl, om hun kørte i det rigtige spor på tilkørslen. Det gjorde hun, men hun blev forvirret af fuldstop-skiltene på afkørslen lige ved siden af.

- Det er kun at skabe forvirring at lægge tilkørsel og afkørsel lige ved siden af hinanden, siger kvinden til avisen.

Leder af rampe-byggeriet Dorthe Hvid, Vejdirektoratet, siger i en kommentar, at det altid er meget uheldigt, når en bilist forvilder sig på motorvejen i den forkerte retning, og at det er en sag, som Vejdirektoratet tager meget alvorligt. Hun mener umiddelbart, at der er tale om en trafiksikker løsning, men hun vil nu sørge for, at der opstilles ekstra advarselsskilte på rampen.

Ifølge hendes paratviden finder der kun et andet sted i landet, hvor man har valgt parallel til- og afkørsel på en motorvej, nemlig ved Ringsted. Når modellen blev valgt i Vejen var det fordi, der er for kort afstand mellem afkørsel Vejen Øst og Vejen Vest til den normale rampe-løsning.

Projektleder Dorthe Hvid med den gyldne saks ved indvielsen af de nye motorvejsramper ved Vejen Øst for et par måneder siden. Foto: Martin Ravn
Nu opstilles skiltet med en hånd og teksten STOP på motorvejsrampen ved Vejen Øst. Foto: Vejdirektoratet
Vejen Øst - den sydlige til/afkørsel. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

112

Lastbil ramt af bom i overkørsel i Ribe

Annonce