Annonce
Vejen

Spøgelsesbilist: Er de nye ramper farlige?

Løsningen med parallel til- og afkørsel, som er valgt her på de nye mortorvejsramper ved Vejen Øst, er meget sjælden. De blev indviet for et par måneder siden, og der har allerede været en spøgelsesbilist, som er kørt forbi tilkørslen til højre og ned ad afkørslen til venstre. Det endte med et mindre alvorligt sammenstød nede på selve motorvejen. Nu opstilles ekstra advarselsskilte. Foto: Steen Rasmussen
Vejdirektoratet opstiller efter uheld ekstra advarselsskilte på motorvejsrampen ved Vejen Øst. En læser gjorde opmærksom på problemet.

VEJEN: Efter 20 års venten blev de vestvendte ramper på motorvejen ved Vejen endelig færdige. Det røde bånd blev klippet fredag den 22. november - og blot en god måned senere kørte en 75-årig bilist fra Esbjerg en mørk aften ved 17.30-tiden ned af den forkerte rampe og endte som spøgelsesbilist i den forkerte retning.

- Først er der i hvert fald én bilist, der undgår manden. Men den næste bilist kan ikke undgå ham, og de rammer hinanden frontalt, fortalte vagtchefen hos politiet til avisen og tilføjede, at bilen, der blev ramt af spøgelsesbilisten, blev ført af en 23-årig kvinde fra Fredericia.

- I øjeblikket tyder det heldigvis på, at der ikke er tale om den store personskade. Begge førere er bragt til tjek på skadestuen, fortalte vagtchefen den fredag aften.

I forbindelse med sammenstødet blev en bil i det modsatte spor desuden ramt af vragdele. Efter uheldet blev motorvejen helt spærret i østlig retning, hvilket skabte lang kø.

Annonce

Det er kun at skabe forvirring at lægge tilkørsel og afkørsel lige ved siden af hinanden.

Ekstra sikkerhed

En af avisens læsere, en yngre kvinde, har rettet henvendelse til redaktionen, efter hun selv kom i tvivl, om hun kørte i det rigtige spor på tilkørslen. Det gjorde hun, men hun blev forvirret af fuldstop-skiltene på afkørslen lige ved siden af.

- Det er kun at skabe forvirring at lægge tilkørsel og afkørsel lige ved siden af hinanden, siger kvinden til avisen.

Leder af rampe-byggeriet Dorthe Hvid, Vejdirektoratet, siger i en kommentar, at det altid er meget uheldigt, når en bilist forvilder sig på motorvejen i den forkerte retning, og at det er en sag, som Vejdirektoratet tager meget alvorligt. Hun mener umiddelbart, at der er tale om en trafiksikker løsning, men hun vil nu sørge for, at der opstilles ekstra advarselsskilte på rampen.

Ifølge hendes paratviden finder der kun et andet sted i landet, hvor man har valgt parallel til- og afkørsel på en motorvej, nemlig ved Ringsted. Når modellen blev valgt i Vejen var det fordi, der er for kort afstand mellem afkørsel Vejen Øst og Vejen Vest til den normale rampe-løsning.

Projektleder Dorthe Hvid med den gyldne saks ved indvielsen af de nye motorvejsramper ved Vejen Øst for et par måneder siden. Foto: Martin Ravn
Nu opstilles skiltet med en hånd og teksten STOP på motorvejsrampen ved Vejen Øst. Foto: Vejdirektoratet
Vejen Øst - den sydlige til/afkørsel. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klima

Sorte næsehorn på vej tilbage

Danmark

Live: Både fagbevægelsen og arbejdsgiverne anbefaler at udbetale indefrosne feriepenge under coronakrisen

Annonce