Annonce
Vejen

Spøgelsesbilist: - Jeg tænker på det hver dag

Tilkørsel og afkørsel på den sydlige motorvejsrampe ved Vejen Øst er konstueret, så vejbanerne går parallelt. Den 76-årige bilist kom i mørket til at køre forbi tilkørslen til højre og ned af afkørslen til venstre. Det resultaterede i et voldsomt sammenstød på motorvejen. Vejdirektoratet har for nogle uger siden besluttet at opstille kantsten rundt om græsset mellem de to veje, men det er endnu ikke sket. Den 76-årige H. Nielsen mener, det er en god ide. Foto: Steen Rasmussen
En 76-årig bilist fra Esbjerg forvildede sig i julen ned ad den forkerte motorvejsrampe ved Vejen Øst og stødte sammen med en yngre kvinde. Vejdirektoratet har besluttet at foretage mindre ændringer ved rampen.

VEJEN: - Jeg var næsten fra starten i tvivl, om jeg kørte på den rigtige vej, men jeg fortsatte alligevel og det var jo noget skidt.

Af tilfældige veje er det lykkedes avisen at finde frem til den 76-årige spøgelsesbilist fra Esbjerg, som i juledagene ved Vejen Øst forvildede sig ned på motorvejen i den forkerte retning. Og det var ikke den eneste fejl. Cirka halvdelen af spøgelsesbilister gør som H. Nielsen gjorde, viser Vejdirektoratets statistik. Den anden halvdel vender på motorvejen og kører i den gale retning.

Pensionisten Nielsen gjorde sig skyldig i begge alvorlige og dødsensfarlige fejl. Og han er helt med på, at det er meget alvorlige færdselsforseelser.

- Det var en grim én - for søvren da. Jeg tænker også på det hver eneste dag, men heldigvis fik hverken den anden bilist eller jeg alvorlige skader.

H. Nielsen forklarer, at han havde kørt sin søster til Vejen efter et julebesøg. På vej tilbage til motorvejen var det blevet mørkt, og den 76-årige bilist kendte ikke den nye motorvejsrampe, som var indviet kun få uger tidligere.

Annonce
Jeg blev forvirret der i mørket. Der var to veje lige ved siden af hinanden, og hvad for én skal man vælge. Jeg kom så til at køre forbi den første, og tog så den anden vej lige ved siden af.

H. Nielsen, spøgelsesbilist

Bilist igen

- Jeg blev forvirret der i mørket. Der var to veje lige ved siden af hinanden, og hvad for én skal man vælge. Jeg kom så til at køre forbi den første, og tog så den anden vej lige ved siden af. Det er altså forvirrende, og jeg var da også i tvivl, om det var rigtigt. Selvfølgelig skulle jeg have stoppet, men jeg fortsatte ned ad rampen.

- Det var først, da jeg var kommet helt ud på motorvejen, at jeg opdagede, at det var helt galt. Jeg begyndte så at vende, og pludselig kom der så en anden bil lige imod mig, og så sagde det bang. Og så husker jeg ikke mere. Det var en yngre kvinde i en kassevogn, som var kørt ind i mig, og hun havde vist et par passagerer i bilen. Det er det, jeg har fået fortalt, fortæller H. Nielsen.

Han har ikke lyst til at lade sig fotografere ved motorvejsrampen, men han vil godt fortælle om uheldet.

- Der kom så en ambulance og kørte mig til Kolding Sygehus, hvor jeg overnattede. Der var ikke brækket noget, men jeg havde fået trykket et par ribben. Måske har airbag'en reddet mit liv og helbred.

Han fortæller, at han for mange år siden kørte ind i en bil, der kørte ud foran ham. Ellers har han ikke været involveret i færdselsuheld, og han mener, han fuldt ud er en sikker og rutineret bilist. Han har kørt bil, siden han var 18 år.

Politiet har ikke inddraget hans kørekort, men han forudser, at det kan ske i en retssag. Når straffen er udstået - hvis han altså bliver dømt - regner han med at køre bil igen. Det bliver en ny bil. Den gamle blev totalskadet.

Vejdirektoratet har besluttet at opstille ekstra kantsten på stedet og et skilt med en stor advarende pegefinger. H. Nielsen mener, det er en god ide, og at det vil kunne forhindre nye uheld og ulykker.

Den 76-årige spøgelsesbilist ved Vejen Øst opdagede, han kørte i den forkerte retning og vendte bilen på motorvejen. Det endte med, at han blev påkørt af en anden bil. Modelfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce